3. září 2013 • 16:47

Rosický o Özilovi: Je to konkurence, ale já se těším. Máme sílu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že Arsenal nebude utrácet? Omyl! Na poslední chvíli kouč Arséne Wenger bouchl do stolu a zaplatil 1,3 miliardy korun za Mesuta Özila. „Proč? Protože ví, že nás pozvedne,“ říká Tomáš Rosický, kapitán české reprezentace. On sám o transferu do poslední chvíle ani nevěděl… 



Arsenal držel přestup Mesuta Özila dlouho pod pokličkou. „Ani jsme to nevěděli,“ přiznal Tomáš Rosický. O tom, co si Wenger připravil na poslední přestupový den, se dozvěděl teprve včera z internetu. „Zběžně jsem si přečetl, co kdo a kam. To je pro mě důležité vědět,“ pousmál se.

Příchod Özila plně chápe. Rozumí i částce, kterou Arsenal za transfer vynaložil. „Za hráče, o kterém je Wenger přesvědčený, že nás pozvedne, se nebojí dát obrovské peníze. Nebál by se ani v případě Suáreze nebo Rooneyho. Když může, sáhne po kvalitě. Arséne je rozumný chlap,“ pronesl Rosický.

Rosický: Özil je teď v Arsenalu můj konkurent, ale těším se na něj!
Video se připravuje ...

Wenger přitom v Arsenalu nerad utrácel. Za málokoho zaplatil stamiliony, natož miliardu. Rosický to vysvětluje tím, že mužstvo bylo i před příchodem Özila konkurenceschopné. „Zaostáváme jen v šířce kádru. Hlavně, když máme zraněné hráče. Nejsme na úrovni Manchesteru City nebo Chelsea. Ale kvalitu máme. To strach nemám,“ tvrdí.

Ale i Rosický počítal s tím, že Arsenal posílí spíš útočnou formaci. Příchod kreativního záložníka ho trošku překvapil. „Útočníka bychom určitě potřebovali. Prospěl by nám. Kdyby se někdo zranil, tak můžeme mít problém. Ale v záloze je nás tolik... Když se podíváte na Barcelonu, ta hraje bez útočníka. Nebo Španělé byli mistři světa. Variant je spousta,“ nebojí se Rosický.

Tomáš RosickýFoto Reuters

Dalším problémem je zvýšená konkurence. Vždyť Özil nastupoval v Realu Madrid na stejné pozici, která v Arsenalu náleží českému záložníkovi. Rosický se ale toho, že by se posadil mezi náhradníky, neobává. Věří, že Wenger může kreativní záložníky nasadit do sestavy vedle sebe.

„Konkurence to bude,“ připustil. „A nevím, jaká je Wengerova vize, ale dobří hráči si vždycky vyhoví. Já se na Özila těším, protože budeme hrát výborný fotbal. Je to hráč, který rád kombinuje. Je stejný jako Cazorla nebo já. A tyhle typy hráčů si vždycky rozumí,“ dodal.

Rosický v letošní sezoně nastoupil do čtyř z pěti zápasů. Vynechal akorát odvetné utkání v předkole Ligy mistrů s Fenerbahce, které už bylo stejně z prvního zápasu (výhra 3:0) rozhodnuté.

„Všechno je tedy fajn,“ usmívá se.

Reprezentačního kapitána v úvodu sezony zklamal pouze zápas s Aston Villou, na domácí půdě prohráli nečekaně 1:3. „Ale v neděli jsme porazili Tottenham (1:0), a to je největší zápas. Pro každého fanouška Arsenalu hodně znamená,“ pochvaluje si Rosický.

„Troufám si říct, že máme velkou šanci konečně získat trofej. Hlavně teď, když máme Özila.“

Mesut ÖzilFoto Barbora Reichová (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud