Jan Vacek
3. března 2015 • 12:26

V Chelsea myslí na Čechova nástupce: Bude mu už 44 let!

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se nemůže těšit z tak výsostné pozice, jakou měl v minulých letech. Gólman Petr Čech i přes silnou konkurenci v podobě talentovaného mladíka Thibauta Courtoise odvádí pro Chelsea vynikající služby, na Ostrovech však mají za hotovou věc, že po sezoně bude měnit adresu. Manažer José Mourinho si už proto vytipoval jména možných nástupců.



V neděli pomohl čistým kontem Chelsea k zisku Ligového poháru, za několik měsíců však Petr Čech milovaný klub po dlouhých jedenácti letech zřejmě opustí. Vedení londýnského klubu se pokusí českou stálici v klubu udržet, dobře si však uvědomuje, že se Čechovi nebude chtít další sezonu trávit z větší části na lavici náhradníků.

José Mourinho proto nezahálí, s předstihem si vytipoval brankáře, kteří by mohli Petra Čecha v brance nahradit. V úvahu přichází angažování matadora Brada Friedela, jenž v květnu oslaví už 44. narozeniny.

Radost z triumfu v Ligovém poháru měli oba brankáři Chelsea
Radost z triumfu v Ligovém poháru měli oba brankáři Chelsea

Post brankářské jedničky Chelsea by měl na následujících deset let zastat Courtois , k němu by však v klubu rádi viděli zkušeného parťáka. Friedel, jemuž po sezoně vyprší kontrakt s Tottenhamem, by mohl navázat na Marka Schwarzera, jenž v roce 2013 podepsal s Chelsea smlouvu jako čerstvý čtyřicátník.

Seznam potenciálních alternativ za Čecha je však mnohem širší. V anglických médiích se skloňují jména jako Robert Green, John Ruddy, Craig Gordon či Shay Given. První jmenovaný působí v nedalekém Queens Park Rangers, Ruddy pak odvádí cenné služby druholigovému Norwichi. Given během bohaté kariéry hájil branku Newcastlu, Manchesteru City či Aston Villy, Gordon aktuálně působí ve skotském Celtiku.

Pokud by Čech v létě Chelsea skutečně zamával, jeví se jako nejlogičtější varianta Friedel. Ve svém věku nebude mít problém s vysedáváním mezi náhradníky a krytím zad mladému spoluhráči, dlouholetý americký reprezentant už navíc začal s přípravami na trenérskou kariéru.

TOP zákroky Premier League: Co vytáhli mimo De Gea a Ospina?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud