28. dubna 2015 • 04:40

Kam zmizeli? Čech dva měsíce nechytá, Rosický chybí mezi náhradníky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě největší postavy současného českého fotbalu zažívají krutou sezonu. Petr Čech a Tomáš Rosický ztratili pozici v anglických velkoklubech. V posledních dvou měsících se situace zkušených plejerů ještě zhoršila. Čech za Chelsea nastoupil naposledy 1. března, Rosický se v Arsenalu nevejde ani na lavičku náhradníků. Je čím dál jasnější, že klíčoví reprezentanti v létě změní dres.



V tvrdé konkurenci kvalitních a mladších fotbalistů to oba dva mají obrovsky těžké. Petr Čech od podzimu musel přijmout roli dvojky za Belgičanem Courtoisem , Tomáš Rosický , ač plně fit a v kondici, dlouho marně čekal na chvíli, až na něj ukáže trenér Wenger.

Přitom oba cítí, že na vrcholnou úroveň ještě stačí. Petr Čech v pěti zápasech v Premier League, ve kterých se v Chelsea dostal do branky, ani jednou neinkasoval. Tomáš Rosický zase téměř pokaždé, když v dresu Arsenalu vyběhl na trávník, nezklamal. Naopak často patřil k nejlepším mužům utkání.

Zkraje roku se vytížení obou hráčů mírně zlepšilo, jejich jména se dostala do zájmu anglických médií. Jejich přínos ocenili i nároční trenéři. „Kdo miluje fotbal, miluje Tomáše Rosického,“ rozplýval se Wenger po lednovém zápase Anglického poháru s Brightonem (3:2). José Mourinho zase několikrát zdůraznil, že Chelsea vlastní dva ze tří nejlepších brankářů planety.

TOP 5 zákroků Premier League: Parádní Čechův reflex na čáře
Video se připravuje ...

TOP 5 zákroků Premier League: Kvůli čemu Čecha nazvali zachráncem?
Video se připravuje ...

Během posledních měsíců znějí pochvalné komentáře na adresu českých reprezentantů jako mlácení prázdné slámy. Závěrečnou fázi Premier League totiž oba dva zkušení borci sledují jen z pozice diváků. Petr Čech v teplákovce jistí rozchytaného Courtoise, Tomáš Rosický se v našlapaném kádru Arsenalu nedostane ani mezi náhradníky. Kapitán národního týmu doplácí na to, že Wengerovi se po dlouhé době uzdravili všichni klíčoví hráči.

Malé nasazování do hry vystihují statistiky. Petr Čech si v Premier League zachytal naposledy 11. února proti Evertonu (1:0), pak dostal důvěru ještě 1. března ve finále Capital One Cupu s Tottenhamem (2:0). Od té doby na hřišti chyběl, v brance si ostrý zápas v londýnském klubu nezachytal bez pár dnů dva měsíce. Navíc to nevypadá na to, že by se v závěru sezony na současném stavu mělo něco měnit.

Téměř ve stejné situaci se nachází i Tomáš Rosický. 34letý záložník zasáhl do zápasu Premier League 21. března na hřišti Newcastlu (Arsenal vyhrál 2:1), další čtyři zápasy ani ťuk. Ani mezi náhradníky se nevešel v lize proti Chelsea a v semifinále FA Cupu s Readingem. Přitom nejsou zprávy o tom, že by vyhlášený technik měl nějaké zdravotní problémy.

Čech ani Rosický samozřejmě nemohou být se současným stavem spokojení. Velmi pravděpodobně budou oba dva v létě hledat nového zaměstnavatele. Čech by za určitých okolností mohl zamířit dokonce do Arsenalu, zajímají se o něj i jiné špičkové kluby. Na Tomáše Rosického nejspíš „kanonýři“ neuplatní opci a v létě ho pustí zadarmo. Podle informací iSport.cz nedávno proběhla schůzka mezi hráčovým agentem Pavlem Paskou a vedením klubu.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Everton 2:0. A Rosický dal gól!
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů 21. kola Premier League: Rosický umotal se Sánchezem soupeře
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický a jeho vytížení v Arsenalu
26.4. 34. kolo: Arsenal – Cheslea 0:0 tribuna
18.4.  FA Cup, semifinále: Reading – Arsenal 1:2 tribuna 
11.4. 32. kolo: Burnley – Arsenal 0:1 lavička
4.4. 31. kolo: Arsenal – Liverpool 4:1 lavička
21.3. 30. kolo: Newcastle – Arsenal 1:2 lavička, od 71. minuty 
14.3. 29. kolo: Arsenal – West Ham 3:0 tribuna
9.3. FA Cup, čtvrtfinále: United – Arsenal 1:2 tribuna
4.3. 28. kolo: QPR – Arsenal 1:2  do 87. minuty
1.3. 27. kolo: Arsenal – Everton 2:0  od 82. minuty, gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud