1. července 2015 • 04:59

Varování pro Čecha! Kdo šel z Chelsea do Arsenalu a pohoršil si?

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
  • Varování pro Petra Čecha. Čtyři z pěti fotbalistů si přestupem do Arsenalu pohoršili.Varování pro Petra Čecha. Čtyři z pěti fotbalistů si přestupem do Arsenalu pohoršili.FOTO: profimedia.cz, ČTK

    Je to velká vzácnost. Petr Čech se stal teprve šestým fotbalistou v historii, který přestoupil z Chelsea přímo do Arsenalu. Jak si u londýnského rivala vedli jeho předchůdci na neobyklé transferové trase? Čtyři z pěti fotbalistů si značně pohoršili... Vymaní se český gólman z jejich řady?

  • Bill Dickson (1953)

    Bill DicksonFoto profimedia.cz

    POHORŠIL SI
    V Arsenalu působil tři roky, ale i kvůli neustálým zraněním odehrál jen 31 zápasů a vstřelil jeden gól. Za šest let v Chelsea nastoupil k 101 duelům. Ta za něj tehdy vyinkasovala 15 000 liber. Po kariéře se živil jako truhlář.

  • George Graham (1966)

    George GrahamFoto profimedia.cz

    POLEPŠIL SI
    S Chelsea vyhrál Ligový pohár, ale legendou se stal až v Arsenalu. Odehrál 308 utkání, nastřílel 77 branek. A ještě získal anglický titul i FA Cup. Úspěšný byl později i jako trenér "kanonýrů" (2x titul, 2x Ligový pohár, 1x FA Cup, 1x Pohár UEFA).

  • William Gallas (2006)

    William GallasFoto profimedia.cz

    POHORŠIL SI
    Chtěl hrát na pozici stopera, což mu Chelsea neumožnila. Ta ho využívala spíš na levé straně obrany. Proto odešel. V Arsenalu byl čtyři roky, hrál celkem pravidelně, jenže nevyhrál jedinou trofej. S Chelsea byl dvakrát mistrem ligy, vítězem Ligového poháru i Community Shield. Fanoušky Arsenalu si na závěr znepřátelil přestupem do Tottenhamu.

  • Lassana Diarra (2007)

    Lassana DiarraFoto profimedia.cz

    POHORŠIL SI
    V Chelsea vyhrál dvě trofeje, ale velkou zásluhu na nich neměl. "Nový" Makelélé nenaplnil očekávání, byl střídajícím hráčem. A tak zvolil přestup do Arsenalu. Ani tam ale nebyli s jeho prací spokojení. Už za rok se stěhoval do Portsmouthu. Ten mu pomohl k angažmá v Realu Madrid. Naposledy hrál za Lokomotiv Moskva.

  • Yossi Benayoun (2011)

    Yossi BenayounFoto profimedia.cz

    POHORŠIL SI
    S Chelsea vyhrál Evropskou ligu, ale nikdy nebyl platným členem základní sestavy. I proto zvolil hostování v Arsenalu. Pak už to s ním šlo z kopce. Hostování ve West Hamu a přestupy do QPR a Maccabi Haifa, kde hraje dodnes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud