3. srpna 2015 • 10:18

Čechova první slova po výhře nad Chelsea? Říkal jsem, že je porazíme!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl šťastný, měl k důvod k oslavám. Brankář Petr Čech začal své angažmá v Arsenalu parádně. Po dvou trofejích z přípravných turnajů přidal do své sbírky ve svém třetím zápase za „Kanonýry“ další, tentokrát už mnohem cennější. V anglickém Superpoháru pomohl zdolat Chelsea.



Když rozhodčí odpískal konec utkání, hráči Arsenalu i jeho fanoušci propukli v obrovskou radost. Na výhru nad velkým rivalem čekali dlouho. Radoval se i Čech , který zatím v dresu Arsenalu nic jiného než výhry nezná.

Český gólman se nejdřív objal s obráncem Perem Mertesackerem, který byl při absenci Mikela Artety kapitánem týmu. „Říkal jsem ti, že je porazíme,“ hlásil svému zkušenému spoluhráči a jeho první reakci zachytily ruchové mikrofony.

Mertesacker ho na oplátku pochválil po utkání před novináři. „Je to začátek, ale dodává nám důvěru. Čech má hrozně moc zkušeností a to nám obrovsky pomáhá,“ říkal.

VIDEO | Čech k Mertesackerovi: „Říkal jsem ti, že je porazíme!“

Svého nového spoluhráče ocenil i hrdina zápasu, střelec jediného gólu Alex Oxlade-Chamberlain. „Tato sestava je spolu dlouho a příchodem Petra Čecha se ještě posunula výš. Je to úžasný hráč a už dokázal, že je skvělou posilou.“

Nadšený byl také kouč Arsenalu Arséne Wenger. „Petr si vedl velmi dobře. Možná měl vliv na hráče Chelsea, protože cítili, že ke gólu povede jen perfektní střela. Když to tak máte, snažíte se až moc. To se stalo hlavně Hazardovi při jeho šanci,“ tvrdil.

Objal se i s Mourinhem

Petr Čech každopádně nezapomněl ani na „svoji“ Chelsea. Po zápase si ještě na hřišti popovídal s Thibautem Courtoisem , který ho v minulé sezoně vytlačil z postu jedničky a vlastně tak „donutil“ k odchodu do Arsenalu.

Došlo i na obětí s trenérem Chelsea José Mourinhem. Přestože se Portugalec netajil tím, že se mu Čechův odchod ke konkurenci nelíbil, po zápase své dlouholeté opoře pogratuloval. Stejně jako další hráči Chelsea.

VIDEO | Petr Čech se objsal s poraženým Mourinhem

Brankáři Petr Čech a Thibaut Courtois ve vzájemném objetí
Brankáři Petr Čech a Thibaut Courtois ve vzájemném objetí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud