12. února 2016 • 15:39

Wenger jde proti fanouškům. Ceny lístků na fotbal jsou fér, tvrdí

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci v Anglii se bouří. Štvou je ceny vstupenek na Premier League, připadají jim přemrštěně drahé. Naposledy se ozvali fandové Liverpoolu, když na protest odešli během utkání se Sunderlandem z hlediště. Klub nakonec ke zdražení nesáhne. Manažer Arsenalu Arséne Wenger však tvrdí, že ceny lístků jsou nastaveny férově. „Ceny jsou v pořádku,“ řekl Francouz. Arsenal má přitom nejdražší lístky v Anglii, část jeho příznivců proto bude společně s kotlem soupeře bojkotovat úvod nedělního utkání s Leicesterem.



Nedávno problém eskaloval v Liverpoolu, kde se fandové vydali v 77. minutě z hlediště. Lístky mají od nové sezony stát 77 liber, proto zvolali právě tuhle fázi utkání. Klub nakonec od zdražení nejspíš ustoupí. Co by ale měli říkat příznivci Arsenalu, kde vstupenky stojí ještě daleko víc? I u nich je znát frustrace, ale Wenger tvrdí, že je cenová strategie zvolená klubem fér.

„Podíval jsem se na srovnání, naše nejlevnější cena je levnější než kdekoli v Londýně,“ hájí chování vedení Arsenalu a uznává, že nejdražší lístky jsou vyšší než u konkurence v Londýně. „Cena nejběžnější vstupenky je nižší než na mnoha místech v Anglii. Proto si nemyslím, že máme nějaký problém,“ dodal.

Zároveň prosí fanoušky Arsenalu, aby se nepřipojovali k bojkotu příznivců Leicesteru v úvodních několika minutách. „Můžete protestovat před a po zápase, ale samotný průběh byste si neměli nechat ujít,“ doplnil.

Cena vstupenek je podle Francouze snadno ospravedlnitelná, ale připouští, že je těžké nastavit ji ideálně. „Je to ale velmi složité téma, když se rozhodujete, jak nastavit správně cenu,“ přiznává. Wenger upozorňuje, že v různých zemích jsou nastaveny jinak podmínky fungování klubů.

„My si platíme všechno sami, takže musíme vytvářet i vyšší příjmy. Je pravda, že jsme teď získali více peněz za televizní práva, ale taky se podívejte, kdo v Premier League hraje. Jaké jsou náklady na hráče, jejich mzdy. Pak se musí hodně přemýšlet, jak nastavit ceny lístků. Podle mého v tom ale není problém,“ dodal Wenger.

Nejlevnější lístky na zápas Arsenalu jsou k mání za 27 liber, nejdražší pak za 97 liber. Nejlevnější permanentní vstupenka stojí 1014 liber a nejdražší 2013 liber. Fandové v Liverpoolu platí v této sezoně za nejlepší místa 59 liber za zápas, cena se měla ale v následujícím ročníku Premier League vyšplhat na 77 liber a to fanouškům pořádně vadilo. Po protestech ke zdražení nedojde.

Fanoušci Liverpoolu protestovali proti cenám vstupenek a někteří v 77. minutě duelu se Sunderlandem opustili stadion.
Fanoušci Liverpoolu protestovali proti cenám vstupenek a někteří v 77. minutě duelu se Sunderlandem opustili stadion.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud