Jakub Dvořák
23. května 2017 • 13:49

Mourinho se bál o juniory, nakonec slavil! Zařil talent, co dal gól Spartě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postavit až do konce tu nejlepší jedenáctku? Trenér José Mourinho by to za normálních podmínek určitě udělal, ale v neděli musel taktizovat. Postup do Ligy mistrů si Manchester United v lize nevybojoval a tak musí doufat, že si jí zajistí díky triumfu v Evropské lize. I proto v posledním ligovém kole šetřil Mourinho své opory a do zápasu s Crystal Palace (2:0) postavil hned čtyři hráče z juniorského týmu a další tři byli na lavičce.



Marodka United dosahuje obřích rozměrů. Mimo jsou Marouane Fellaini, Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata, Marcos Rojo, Luke Shaw, Chris Smalling a Ashley Young. Do toho tým Josého Mourinha čeká ve středu finále Evropské ligy proti Ajaxu Amsterdam.

Co s tím? Rozhodl se, že poslední ligový zápas v sezoně, ve kterém na Old Trafford už o nic nešlo, odehraje namixovaná sestava ze zbytku zdravých hráčů a posil z juniorského týmu. „Řekněte Zahovi, ať trochu zpomalí a Bentekeho nechte doma. Doufám, že na nás budou hodní,“ prohlásil Mourinho na adresu útočníků Crystal Palace ještě před vypuknutím zápasu.

Obavy byly na místě. Mezi úplnými nováčky byli brankář Joel Pereira (20 let), v obraně Demetri Mitchell (20 let) a v útoku Josh Harrop (21 let). Druhý start si připsal záložník Scott McTominay (20 let), a v sestavě nechyběl ani Axel Tuanezebe (19 let), který za první tým United už párkrát naskočil.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Crystal Palace 2:0
Video se připravuje ...

Zřejmě největší dojem zanechal v utkání 21letý útočník Josh Harrop. Mladý útočník ještě v prosinci nastoupil v dresu juniorské týmu pod vedením Nickyho Butta na turnaji Premier League International Cup proti výběru pražské Sparty. Ta měla z ligového áčka Matěje Pulkraba, Michala Sáčka, Filipa Havelku či Christiana Frýdka. Tehdy Harrop jednou brankou přispěl k výhře „rudých ďáblů“.

Po téměr půl roce debutoval nadějný fotbalista v prvním týmu United a ukázal se parádně. Paul Pogba jej v 15. minutě vyslal za obranu, Harrop si pohrál s obránci a střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu. Po právu byl zvolen hráčem utkání.

Rozruch udělal i střídající Angel Gomes, který se stal prvním fotbalistou narozeným v roce 2000, který si zahrál Premier League.

Druhý gól Manchesteru obstaral Paul Pogba a omlazená sestava „rudých ďáblů“ slavila na závěr sezony vítězství po pětizápasové odmlce, v což dost možná ani José Mourinho před výkopem nedoufal.

Debutant Josh Harrop přispěl k výhře United jedním gólem
Debutant Josh Harrop přispěl k výhře United jedním gólem

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 5. • 16:00
Manchester United
Manchester United
2:0
ONLINE
21. května
16:00
Crystal Palace FC
Crystal Palace FC
Góly

Domácí: 15. Harrop, 19. P. Pogba

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pereira – Fosu-Mensah, Bailly, P. Jones, Mitchell – McTominay, Tuanzebe, P. Pogba (45. Carrick) – Lingard (45+2. Martial), Rooney (C) (88. Gomes), Harrop.

Hosté: Hennessey – J. Ward, Kelly, Tomkins, van Aanholt (67. Kaikai) – Milivojević, McArthur (61. Sako) – Zaha (80. Campbell), Puncheon (C), Schlupp – J. Benteke.

Náhradníci

Domácí: Blind, Carrick, Martial, Willock, O'Hara, Gomes, Dearnley

Hosté: Čung-Jong, Campbell, Speroni, Dann, Kaikai, Sako, Wan-Bissaka

Karty

Domácí: McTominay, Carrick

Rozhodčí

Stadion

Old Trafford, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud