10. srpna 2017 • 12:25

Čechův perný den: trénink Arsenalu, hokej v Brně a zpět do Londýna

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se vidí málokdy. Brankář Arsenalu Petr Čech si dva dny před očekávaným úvodním zápasem Premier League proti Leicesteru odskočil na hokejovou exhibici do Brna. Samozřejmě s vědomím londýnského klubu, který s tím neměl problém. „Jen jsem musel říct, že hned přiletím zpátky,“ prozradil český gólman na rozlučce legendárního Martina Havláta, kde si vyzkoušel roli hokejového brankáře a prožil tak perný den.



Čech kvůli nabitému programu nevěděl příliš dopředu, zda bude moci na velkou exhibici dorazit. Pro loučícího se Martina Havláta ale udělal maximum. „Říkal jsem mu už dřív, že v tomto termínu by to snad šlo,“ tvrdil gólman Arsenalu.

A opravdu. Čech si nakonec Havlátovu rozlučku ujít nenechal. Na rozdíl od ostatních si ale slavnostní den nemohl užívat celý, o párty po utkání ani nemluvě.

Zkušený brankář musel normálně s Arsenalem absolvovat středeční dopolední trénink. Přibližně ve dvě odpoledne pak nasedl v Londýně na soukromé letadlo a za hodinu a půl byl v Brně. Čech dorazil jako jeden z prvních účastníků velkolepé exhibice.

Ta měla odstartovat v 18:30, i když se začátek maličko protáhl. Čech se představil v nezvyklé roli, postavil se sice do branky, ale o hodně menší než je zvyklý. Pětatřicetiletý fotbalista odchytal první třetinu jako hokejový brankář. Pak už ale odpočíval.

Ráno v Anglii, odpoledne v Brně! Petr Čech nechyběl na rozlučce Martina Havláta
Video se připravuje ...

„Musel jsem v Arsenalu říct, že přiletím hned po zápase, ve čtvrtek jdu normálně na trénink, takže to mám na otočku. I proto to člověk musí udělat s rozumem, aby neodehrál celý zápas a nebyl unavený. Jedna třetina je pro mě rozcvičení,“ vysvětlil Čech.

Na další dvě třetiny se tak převtělil do role diváka, rozdal několik podpisů a fotil se s fanoušky. Po zápase se ale zachoval jako profesionál. Zatímco mnoho z hostů zamířilo na párty, český brankář musel zpátky do Londýna.

Čech tak opět nasedl do soukromého letadla, kde strávil přibližně hodinu a půl, a mohl se jít v klidu vyspat. Ve čtvrtek už totiž zkušený gólman nemůže chybět na předzápasovém tréninku. A již v pátek od 20:45 by měl nastoupit v základní sestavě londýnského týmu v 1. kole Premier League proti Leicesteru.

Čech v Brně na otočku: Zápas? Těžší než proti Chelsea. Přemluvil ho Havlát
Video se připravuje ...

Na rozlučku Martina Havláta dorazil i fotbalový brankář Petr Čech
Na rozlučku Martina Havláta dorazil i fotbalový brankář Petr Čech

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud