25. října 2017 • 16:48

Neymar mrazí kabinu PSG. Nesmí ho faulovat, má zvláštní výsady

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřišti kouzlí a plní hvězdný status, se kterým do PSG přišel. Jenže Neymarův obří transfer z Barcelony nepřináší jen zábavu z krásných branek a unikátní show Brazilcova fotbalového umění. Podle zpráv z Paříže stále nejsou ideální vztahy v nové kabině. Nejdražší fotbalista světa podle listu Le Parisien vyžaduje zvláštní manýry, které se nemusí líbit spoluhráčům ani trenérovi.



Rekordních 222 milionů (5,8 miliardy korun), za které PSG v létě Neymara vyplatilo z Barcelony, ho předurčuje k velkým věcem. Brazilský šutér zatím na trávníku perlí - v deseti zápasech vstřelil 11 branek, v lize k tomu přidal osm asistencí.

Fotbalovým uměním baví všechny okolo sebe, PSG s útočnou letkou Neymar, Mbappé, Cavani řádí na každém stadionu. Jenže nic není úplně tak růžové - na veřejnost se dostávají drobné zádrhele, které souvisí se zabudováním brazilské megastar do pařížské šatny.

Spory mezi Neymarem a Cavanim, když se jako malí kluci prali o penaltu, byly nějakým způsobem zažehnány. Francouzský list Le Parisien ale přinesl další zprávy z útrob PSG, kde Neymar vyžaduje zvláštní zacházení.

Neymar podepsal v Paříži s tím, že v klubu dostane stejnou pozici, jaké se těší Lionel Messi v Barceloně. Pětadvacetiletý Brazilec si hned po svém příchodu vydupal privilegia, které ostatním hráčům nemusí úplně vonět. 

Neymar hltal Messiho způsob práce čtyři roky, postupně se vedle něj zlepšoval. Teď nabité zkušenosti chce prodat. Vyžaduje k tomu status nedotknutelné hvězdy, která se vymyká ze šablon platící pro ostatní členy kádru.

Něco jsou samozřejmě detaily. Například na nedělní zápas do Marseille (2:2) letěl v obleku svého sponzora, zatímco ostatní hráči byli oblečeni v modrých, klubových barvách.

Věc, kterou se od Messiho naučil, je maximální profesionalismus a péče o své tělo. O Neymara se v Paříži starají dva osobní fyzioterapeuti - Rafael Martini a Ricardo Rosa.

Na tom u největších hvězd není nic zvláštního, třeba Zlatan Ibrahimovic si do PSG také přivedl vlastního fyziotreapeuta Dario Forta. Ten se ale ve volných chvílích staral i o ostatní hráče, zatímco Neymarův doktor funguje jen exkluzivně pro luxusní posilu.

Neymarovi spoluhráči se musí mít na pozoru i na tréninku. Podle zpráv z klubu se do útočníka nesmí chodit naplno, aby se předešlo jeho zraněním. Z toho všeho může narůstat odstup mezi Neymarem a zbytkem kádru. Byť jde o logický efekt, když elitní šutér stál tolik peněz a pobírá mimořádný plat.

Rozkoly můžou občas vyplavat i na hřiště. O víkendu Neymar ve Francii poprvé vybouchl. Jako nejčastěji faulovaný hráč to má při zápasech obzvlášť těžké a v závěru utkání proti Marseille nezvládl kontrolovat emoce.

Dostal dvě žluté karty v krátké době a předčasně se pakoval ze hřiště. „Nebylo to normální. Kdybych byl na jeho místě já, vybuchnu daleko dřív. Minimálně o dvacet minut předtím, než byl vyloučen,“ rozčiloval se italský reprezentant a Neymarův spoluhráč Marco Verratti.

Největší týmové hvězdy se zastal i trenér Unai Emery. "Potřebuje dostatek času, aby se přizpůsobil spoluhráčům a našemu stylu hry," prohlásil klouč PSG. "Musí se také vyrovnat s větší agresivitou ze strany soupěřů, se svým talentem a individuální kvalitou to může zvládnout," doufal.

Neymara v Paříži čekají ještě těžké časy, aby svůj hvězdný status a výsadní postavení uhájil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud