3. března 2018 • 11:46

Neymar v problémech. Kvůli zlomené noze může přijít o MS i miliony

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlomená noha může brazilského útočníka Neymara připravit nejen o start na mistrovství světa, ale také o výrazné finanční bonusy. Šestadvacetiletý fotbalista má totiž od sponzora slíbenou prémii 200 tisíc dolarů (asi čtyři miliony korun) za cenu pro nejlepšího hráče nebo střelce turnaje v Rusku. Navíc za případný zisk Zlatého míče má slíbený milion dolarů.



V Paris St. Germain, kam přestoupil z Barcelony jako nejdražší hráč v historii za 273 milionů dolarů, si brazilský reprezentant vydělá 50 milionů dolarů (přes miliardu korun) ročně. Další příjmy pak Neymarovi zaručuje jedenáctiletá smlouva se společností Nike, kterou podepsal v roce 2011.

Podle serveru UOL Esporte jsou závislé mimo jiné na jménu klubu, za který nastupuje. Celky jsou rozdělené do čtyř kategorií a do první patří Chelsea, AC a Inter Milán, Manchester United, Arsenal, Juventus, Bayern Mnichov, Barcelona nebo Real Madrid. Paris St. Germain je ve druhé skupině, ale pořadí se průběžně aktualizuje i podle toho, jestli klub za posledních pět postoupil alespoň třikrát do čtvrtfinále Ligy mistrů.

VIDEO: Podívejte se na Neymarovo ošklivé zranění

Neymar navíc může po dnešní operaci zlomené zánártní kůstky v Belo Horizonte přijít o letní mistrovství světa a s ním spojenou řadu dalších prémií. Triumf na šampionátu by mu vynesl 50 tisíc dolarů, ale pokud by se stal nejlepším hráčem nebo střelcem turnaje, dostal by čtyřnásobek. Výše jeho příjmů od Nike je také přímo závislá na počtu odehraných zápasů za reprezentaci.

Zdaleka největšího bonusu by se však Neymar dočkal v případě, pokud by ukončil desetiletou nadvládu Lionela Messiho s Cristianem Ronaldem a získal by prestižní ocenění Zlatý míč. První triumf by mu vynesl jeden milion plus milion za každý další až do maxima čtyř milionů při čtvrtém vítězství v anketě magazínu France Football.

Brazilský forvard Neymar krátce poté, co si ošklivě zranil nohu v zápase s Marseille
Brazilský forvard Neymar krátce poté, co si ošklivě zranil nohu v zápase s Marseille

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud