21. května 2022 • 21:01

Mbappé zůstává! Zavolal šéfovi Realu, že... Obří balík za podpis v PSG

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miliardová tajenka fotbalového přestupového léta je vyřešena! Kylian Mbappé se rozhodl zůstat v Paris St. Germain, což měl osobně telefonicky sdělit prezidentovi Realu Florentinu Pérezovi, který ho lákal do Madridu. Je ale dost dobře možné, že tam zamíří příští rok, protože v nové mimořádně lukrativní smlouvě s PSG má mít zakotvenou i možnost mluvit do výběru kouče či posil - a odchodů... Pařížský celek večer dohodu potvrdil, Mbappé podepsal smlouvu do roku 2025.



300 milionů eur (zhruba 7,3 miliardy korun) jen za podpis nové tříleté smlouvy, dalších 100 milionů eur (2,4 miliardy) za každou sezonu na platu. Tak by měla podle spekulací zahraničních médií vypadat nová smlouva Kyliana Mbappého v Paříži. Podle střízlivějších zpráv BBC by měl být podpisový bonus poloviční a roční plat 40 milionů eur.

„Jsem velice spokojený, že zůstanu ve Francii, v Paříži, ve svém městě,“ řekl Mbappé před duelem s Métami. „Doufám, že tu budu moci pokračovat v tom, co dělám nejraději: hrát fotbal a vyhrávat trofeje,“ dodal po prodloužení smlouvy do roku 2025.

Bohatí majitelé PSG se evidentně rozhodli udržet 23letý klenot za každou cenu. Mbappé podle obvykle dobře informovaného novináře Fabrizia Romana osobně zavolal šéfovi Realu Madrid, že jeho nabídku nepřijme. Ten to pak v pátek měl oznámit i hráčům.

Real si prý byl stoprocentně jistý, že Mbappé na přestup kývne. Nabídka z Madridu měla být podle Mbappého matky Fayzy Lamari prakticky identická jako ta pařížská. Hráčova matka odmítla, že by její syn porušil nějakou dohodu s Realem, který prý bral Mbappého jednání jako slib. „Nikdy nebyla úplná dohoda potvrzená s klubem,“ oponuje Lamari podle Fabrizia Romana.

K astronomickému platu měl ale majitel PSG navíc přihodit i nezvyklé rozhodovací pravomoci. Měl by moci mluvit do výběru nového kouče či sportovního ředitele - a hlavně by měl mít slovo právě i v přestupech. Schválí si tedy za rok přesun do Realu?

Atletka Bendová rozebírá fotbalové hvězdy: Mbappé vypadá dobře, Sterling běží pro rohlíky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud