3. srpna 2012 • 18:49

Bonuccimu z Juventusu hrozí kvůli sázkám trest na 3,5 roku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránci Juventusu a italské reprezentace Leonardu Bonuccimu hrozí, že si tři a půl roku nezahraje. Vysoký distanc pro něj požaduje Italský fotbalový svaz (FIGC) kvůli účasti v rozsáhlém sázkařském a korupčním skandálu.



Pětadvacetiletý Bonucci je podezřelý, že během působení v Bari se podílel na ovlivňování výsledků zápasů kvůli sázkám.

Za stejný prohřešek už dostal trest na 26 měsíců jeho někdejší spoluhráč Andrea Masiello, který se vyšetřovatelům mimo jiné přiznal, že v sezoně 2010/2011 si dal vlastní gól, aby zajistil prohru Bari 0:2 s Lecce.

Vysoký trest hrozí také dalšímu hráči Juventusu Simone Pepemu. Během angažmá v Udine v květnu 2010 osmadvacetiletý záložník údajně ovlivnil výsledek utkání s Bari (3:3), za což pro něj svaz požaduje roční distanc. Pepe i Bonucci vinu popírají.

Juventus možná kvůli stejnému provinění přijde na delší dobu také o trenéra Antonia Conteho, pro nějž FIGC požaduje patnáctiměsíční trest. Kouč, který v minulé sezoně dovedl turínský klub k titulu, se sice původně domluvil s právníky svazu na nižším trestu a pokutě, dohodu však zamítla disciplinární komise.

Conte čelí obvinění, že během působení v tehdy druholigové Sieně v sezoně 2010/11 věděl o ovlivnění výsledků dvou zápasů a záležitost nenahlásil. Podle původního obvinění se Conte na zmanipulování zápasů podílel, toho však byl zproštěn.

Do rozsáhlé aféry je zapleteno 44 osob a 13 klubů. Jsou mezi nimi například bývalí hráči italské reprezentace Giuseppe Signori a Stefano Mauri s Cristianem Donim.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud