24. října 2017 • 13:55

Bohaté AC Milán? Už má problémy, říká Berlusconi. Kapitán je prý na dně

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona 2017/18 měla být ve znamení velkolepého návratu AC Milán zpět na výsluní. Slavný klub, který nově vlastní čínští majitelé, utratil za posily jako Leonardo Bonucci, Hakan Calhanoglu či André Silva téměř 200 milionů eur (asi 5,1 miliardy korun), v lize je ale až jedenáctý a už měsíc čeká na výhru. A neskřípe to jenom na hřišti.



Částka utracená za přestupy naznačuje, že noví majitelé Rossoneri nemají zrovna hluboko do kapsy. Pravda ale může být jiná, jak naznačuje muž z nejpovolanějších. Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi , který AC čínskému podnikateli Yonghongu Limu v dubnu prodal.

"Vím, že tam jsou nějaké finanční problémy," cituje Berlusconiho milánská televizní stanice Telelombardia. "Hrozí, že klub skončí 100 milionů eur v červených číslech a bez Ligy mistrů. Kdokoli, kdo by jej pak koupil, by mohl zaplatit mnohem méně, než jeho skutečnou hodnotu, musel by ale počítat s tím, že by AC musel v následujících letech finančně léčit. Nejsou to hezké vyhlídky," postěžoval si jednaosmdesátiletý magnát.

Pokud Yonghong Li nedovede klub k finanční stabilitě, může stát, že už na jaře příštího roku nebude jeho majitelem. Dubnový prodej zprostředkovala americká firma Eliott Management, která Limu půjčila nemalý obnos peněz. V nejzazším případě právě tato firma AC Milán na jaře převezme, pokud čínský byznysmen půjčku nesplatí. 

Pod drobnohledem je kromě finanční situace i nevalná forma některých posil. Z jejich řady nejvíce vystupuje hvězdný stoper Leonardo Bonucci, který přišel v létě z konkurenčního Juventusu Turín a hned byl jmenován kapitánem mužstva. Jeho výkony s ohledem na předchozí sezony jsou ale přinejlepším poloviční, lídr Rossoneri se navíc nechal vyloučit za úder loktem při remíze proti Janovu a přijde i o šlágr proti svému bývalému týmu, Juventusu.

"Je úplně na dně. Ale věřím, že ta červená karta jen uzavřela jednu nešťastnou kapitolu a Leonardo se vrátí silnější," trvá na svém Alberto Ferrarini, který je mentálním koučem 30letého zadáka. "V Juventusu se staral jen o sebe a ne o ostatní, k takovému přístupu se musí vrátit. Může být pro Milán velmi užitečný, ale jen, pokud bude dál tvrdě pracovat a trénovat. Budu s ním ještě pracovat. Dobře ví, že všechna ta pozornost, která byla věnována jeho přestupu na San Siro, mu jen uškodila," dodává Ferrarini.

Sám Bonucci se od slov svého mentálního kouče distancoval. I tak je ale nad slunce jasné, že na San Siru něco není v pořádku. Italská média už nahlas mluví o tom, že dny neúspěšného kouče Vincenza Montelly jsou sečteny a AC se pokusí ulovit Antonia Conteho či Carla Ancelottiho. Před světovými trenéry by stála pořádná fůra práce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud