12. prosince 2017 • 11:30

AS Řím trápí ospalý útok. Posily? Máme Schicka, hlásí ředitel Monchi

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z posledních pěti zápasů hned dvakrát ztratili body kvůli remíze. Nejlepší střelec klubu Edin Džeko dal za posledních deset ligových zápasů jen dvě branky. Letní posila Patrik Schick, který si první start v základní sestavě připsal teprve v prosinci, rovněž nepálí. Je ofenziva AS Řím v krizi? Potřebuje okysličit? Vedení italského klubu to odmítá. V zimním přestupovém období nový kanón pro boj o titul údajně hledat nebude.



Na první pohled se zdá, že v italské metropoli skladují tamní „giallorossi“ arzenál hromadného ničení. Na soupisce Římanů figurují Edin Džeko , Stephan El Shaarawy, Gregoire Defrel či nejdražší posila v historii klubu  Patrik Schick . Jména ještě neznamenají záruku branek.

V Serii A je nejlepším střelcem osmigólový bosenský reprezentant Džeko. Za ním jsou křídelníci El Shaarawy (4) a Perotti (3). Jaký rozdíl oproti prvnímu Interu. Mauro Icardi má v lize 16 přesných zásahů. Druhý Ivan Perišič se trefil sedmkrát. V Juventusu střelcům zase vévodí argentinský kouzelník Paulo Dybala s 12 góly. Jeho krajan Gonzalo Higuaín je s devíti brankami druhý.

Pro „Vlky“, kteří se netají tím, že chtějí zasáhnout do boje o mistrovský titul, jsou tato čísla velkým varováním. Trenér Di Francesco dokonce už v nedělním zápase s Chievem zkusil základní jedenáctku okysličit a místo Džeka poslal vůbec poprvé do základu českého mladíka Patrika Schicka.

Ani on však nezlomil čekání na první trefu v novém působišti. Naopak, společně s bosenským spoluhráčem stanovili nový rekord v počtu střel na branku ve venkovním utkání.

Patrik Schick poprvé od května nastoupil v lize v základu
Patrik Schick poprvé od května nastoupil v lize v základu

Sportovní ředitel Monchi však o lednových posilách příliš mluvit nechce. Podle něho se teprve uvidí, ale primární myšlenka managementu je taková, že zatím nejsou potřeba.

„Největšími posilami pro nás budou uzdravení Schick, Defrel a Emerson,“ prohlásil. „Proti Chievu byl hlavní příčinou remízy domácí brankář Sorrentino, který nás vychytal. Musíme se zamyslet nad tím, zda jsme odvedli dobrý výkon, či naopak,“ dodal.

Když by se současný stav Římu porovnal s minulou sezonou, je jasné, že týmu schází především produktivita Mohameda Salaha, kterého v létě ulovil anglický Liverpool. Reprezentant Egypta v minulé sezoně vstřelil 19 branek a na dalších 15 přihrál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud