12. prosince 2017 • 13:50

Barák je nadšený z nového kouče: Moje čísla? Jsou důležitá pro další posun

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Udine vyhráli poslední dva zápasy italské ligy při skóre 5:0 i díky gólu a dvěma asistencím Antonína Baráka. Podle reprezentačního záložníka týmu i jemu osobně pomohl příchod trenéra Massima Odda, který má jasnou vizi a systém. Bývalý obránce AC Milán nebo Lazia Řím v závěru listopadu na lavičce Udine nahradil odvolaného Luigiho Delneriho.



"Pomohla nám změna trenéra, kouč Massimo Oddo to zvedl hodně. Má jasnou vizi, co chce hrát, a ví, jak nám to předat. Máme systém, tvář. Náš kádr fakt není špatný, jsou tady dobří hráči a podle mě máme tak na osmé deváté místo určitě. Rozhodně nejsme na druhou půlku tabulky, to vůbec ne. Jenom jsme předtím hráli trochu na náhodu, bylo to takové nijaké," řekl Barák pro web agentury Nehoda Sport, která ho zastupuje.

Barák po letním příchodu z pražské Slavie hrál ve třinácti z patnácti zápasů Serie A, v nichž zaznamenal tři branky a dvě asistence. "Je to skvělé. A hlavně je super, že jsem těmi góly nebo nahrávkami mohl pomoct týmu k výhrám, dodává nám to klid," podotkl Barák.

"V dnešní době už i záložníci musí dávat góly, a pokud chci pomýšlet výš, posunout se, tohle mi může jedině pomoct. Protože na ta čísla se dneska dívá každý, ať si říká kdo chce, co chce, je to důležitý ukazatel," doplnil třiadvacetiletý středopolař.

Střelec Udine Antonín Barák se objímá s Jakubem Janktem, který mu nahrál na gól do sítě Beneventa
Střelec Udine Antonín Barák se objímá s Jakubem Janktem, který mu nahrál na gól do sítě Beneventa

Udine je po neúplném 16. kole italské ligy na třináctém místě tabulky. Jen tři body ztrácí na desátou Boloňu. "Tým se po výhře jinak připravuje, je jiná nálada, i realizační tým reaguje jinak. Je to velmi důležité pro nás všechny. Výhrou s Beneventem jsme se ještě víc uklidnili a můžeme se soustředit na to, abychom pomalu začali naplňovat naše cíle," konstatoval Barák.

Zamlouvá se mu přístup trenéra Odda a jeho realizačního týmu. "Chtějí tu u každého rozvíjet jeho kreativitu, všechno, co má v sobě ten hráč navíc a trenéři se snaží, aby to předal týmu. Hodně se tlačím do střel a tak jsem to měl vždycky, dal jsem docela dost gólů. Pomáhá mi taky to, že jsem od druhého poločasu zápasu s Neapolí začal hrát středního záložníka zprava, což je pro mě lepší, protože při navádění míče na střed to mám ideálně na levačku," vysvětlil Barák.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud