Adam Procházka
18. června 2018 • 21:20

Čech a Arsenal? Zájem má Neapol, rozhodnout může příchod Lena

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem bývalého brankáře české fotbalové reprezentace Petra Čecha (36) začíná být živo. V Itálii se spekuluje o tom, že by mohl opustit londýnský Arsenal a před startem sezony přijít do Serie A. Zájem o něj projevila Neapol, kde by mezi tyčemi nahradil pětatřicetiletého Španěla Pepeho Reinu, který míří z města pod Vesuvem do AC Milán.



Čech si v Arsenalu musí vybudovat pozici pod trenérem Unaiem Emerym. Nelze vyloučit ani variantu, že se zkušený gólman přesune jinam. Obzvlášť poté, co nový kouč „kanonýrů“ prohlásil, že hledá do týmu nového, mladého brankáře.

Dle německého deníku Bild je londýnský klub blízko uzavření dohody s německým brankářem Bayeru Leverkusen Berndem Lenem. Klub z Vestfálska by za něj měl inkasovat 22 milionů liber (cca 647 milionů korun), nový muž v rukavicích se má podle posledních zpráv hlásit na severu Londýna už v úterý.

Lenův příchod na Emirates Stadium by znamenal pro Petra Čecha s největší pravděpodobností ztrátu pozice jedničky. I proto je jeho přesun z Arsenalu do jiného klubu možný. Je však otázkou, zda bude Petr Čech chtít opustit Anglii, když už v roce 2015 odmítl přesun z londýnské Chelsea do francouzského PSG a raději zvolil Arsenal.

Manažer Neapole Carlo Ancelotti je Čechovým dlouholetým obdivovatelem. Spolupracovali spolu v londýnské Chelsea a hovoří se o tom, že by ho chtěl jako svého brankáře číslo 1. Na druhou stranu zprávy z Itálie říkají také to, že Neapol již učinila nabídku na brankáře francouzského PSG Alphonse Areolu.

I s ním má Ancelotti bohaté zkušenosti. Dvě sezony ho vedl jako trenér právě v Paříži. Francouzskému brankáři vyprší smlouva v létě 2019 a gigant Ligue 1 ho bude ochoten nechat odejít v případě, že se mu podaří dotáhnout přestup italské legendy Gianluigi Buffona.

Vítěz Zlatého míče Petr Čech: Trofej k narozeninám? Přál jsem si spíš Evropskou ligu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud