Radek Špryňar
9. srpna 2018 • 18:30

Připravil Schicka, až v Itálii koukali. Jaké má slabiny a co jeho srdce?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na sezonu připravoval kluka, za kterého AS Řím před rokem vytáhlo z pokladny miliardu korun. Nejvíc v klubové historii. „Byla to zodpovědnost, nicméně stejná jako u jiných klientů,“ tvrdí kondiční trenér Michal Břetenář o přístupu k Patriku Schickovi. Tři týdny s ním dřel, výsledek za poctivou práci a inovativní přístup se dostavil. Dvaadvacetileté eso v přípravě válí a v Římě si pochvalují kondici hráče, od kterého se v tomto ročníku očekává zásadní vzestup.



Trénuje boxery, známé hokejisty, ale fotbalistu ještě nikdy v přípravě neměl. Patrik Schick byl první exemplář. „Ke všemu přistoupil jako profík. Pokud jsem mu neřekl stop, tak makal. Nemám mu co vytknout,“ pochvaluje si přístup hvězdného útočníka Michal Břetenář, kondiční specialista z žižkovského fitness centra Uličník Gym.

Minulý rok v červnu během rutinní prohlídky při uvažovaném přestupu do Juventusu objevili lékaři Schickovi srdeční disharmonii. Požadoval jste od něj podrobné vysvětlení před tím, než se pustíte do tréninku? 
„Samozřejmě mě to zajímalo, jelikož během praxe jsem u zhruba pěti lidí našel srdeční vadu. Někteří z nich podstoupili i operaci. Proto takové věci nepodceňuji, právě naopak. Nedílnou součástí tréninku je práce s tepovou frekvencí spojená s detailní znalostí, jak by srdce v zátěži mělo pracovat. Takže ano, věnovali jsme tomu zvýšenou pozornost.“

Makal, dokud jsem mu neřekl stop

Co jste o Schickově srdeční reakci zjistil?
„Popravdě, nevím, co si o tom myslet. Moje zkušenosti jsou takové, že když lidem dovedu metabolismus vystresovat, většinou se arytmie ukáže. U Patrika se za tři týdny neukázalo vůbec nic.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud