19. srpna 2018 • 20:24

Džeko spasil AS Řím, Schick hrál na konci. Ronaldo při debutu gól nedal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu vyhráli při debutu hvězdného Cristiana Ronalda v italské lize na půdě Chieva 3:2. Obhájce titulu rozhodl o výhře až v nastaveném čase. Ronaldo odehrál celý zápas, střelecky se neprosadil. Neapol otočila utkání na hřišti římského Lazia a zvítězila 2:1. Nakonec uspělo i AS Řím, tři body na půdě FC Turín vystřelil ale až v poslední minutě Edin Džeko. Patrik Schick odehrál 15 minut.



Pětinásobný držitel Zlatého míče se postavil na hrot útoku vedle Dybaly a už ve třetí minutě mohl se spoluhráči slavit. Chiellini vrátil hlavou do vápna přetažený centr ze standardní situace a Khedira propálil Sorrentina.

Favorit kontroloval hru a vytvářel si další příležitosti. V 18. minutě vystřelil nebezpečně z hranice vápna Ronaldo, nečistě trefený míč ale letěl jen těsně vedle tyče.

Po půlhodině hry pálil těsně vedle horního růžku brány Costa, nakonec se ale prosadili z ojedinělé akce domácí. Stepinski si naskočil na Giaccheriniho centr a hlavou překonal krajana Szczesného v bráně Juventusu.

Cristiano Ronaldo se chytá za hlavu po jedné z neproměněných šancí
Cristiano Ronaldo se chytá za hlavu po jedné z neproměněných šancí

Po změně stran vypálil Ronaldo z velké dálky, jeho střela typickým způsobem zaplavala a Sorrentino ji nohou s obtížemi vyrazil. V 55. minutě fauloval Cancelo v pokutovém území Giaccheriniho a bývalý hráč Juventusu sám z penalty poslal domácí tým do vedení. "Stará dáma" inkasovala dva góly v úvodním zápase sezony poprvé od roku 1998.

Obhájce titulu ještě zvýšil tlak a v 75. minutě vyrovnal po rohovém kopu díky vlastnímu gólu Baniho. Vzápětí byl Ronaldo faulován na hranici pokutového území, jeho následnou tvrdou střelu z přímého kopu vyrazil Sorrentino.

Další souboj portugalské hvězdy a domácího brankáře nastal na konci řádné hrací doby. Po souboji o míč se srazili před bránou a odražený míč usměrnil do sítě Mandžukič. Po konzultaci s videem rozhodčí gól odvolal, zraněný brankář Chieva ale musel střídat.

Náhradní gólman Seculin čisté konto neudržel. Ve třetí minutě nastavení se prosadil Bernardeschi a zajistil turínskému týmu vítězný start do sezony.

Góly

Domácí: 38. Stępiński, 56. Giaccherini

Hosté: 3. S. Khedira, 75. Bani (vl.), 90+3. Bernardeschi

Sestavy

Domácí: Sorrentino (90+1. Seculin) – Tomović, Rossettini, Bani, Cacciatore – N. Rigoni, Radovanović, P. Hetemaj (78. Obi) – Depaoli, Stępiński (66. Djordjević), Giaccherini.

Hosté: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro – S. Khedira (84. Can), Pjanić – J. Cuadrado (56. Bernardeschi), Dybala, Costa (64. Mandžukić) – Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Šemper, Jaroszyński, Léris, Obi, Djordjević, Birsa, Pellissier, Meggiorini, Kiyine, Seculin, Tanasijević, Barba

Hosté: Benatia, Matuidi, Mandžukić, Barzagli, Pinsoglio, Perin, Can, Rugani, Bernardeschi, Bentancur

Karty

Domácí: Radovanović, Tomović

Rozhodčí

Pasqua – Costanzo, Liberti

Stadion

Marco Antonio Bentegodi, Verona

Neapol otočila s Laziem

Lazio se ujalo vedení v 25. minutě po Immobileho individuální akci. Nejlepší střelec minulé sezony Serie A se elegantní kličkou zbavil tří neapolských obránců a obstřelil Karnezise.

Vyrovnat mohl Zielinski, ale trefil pouze břevno. Úřadující vicemistr se tak dočkal až v nastaveném čase první půle, pohlednou kombinaci zakončil do prázdné brány Milik.

Čtvrtou výhru Neapole nad Laziem v řadě a první pod trenérem Carlem Ancelottim zařídil po změně stran technickou střelou Insigne. Také Římané nastřelili brankovou konstrukci, v 90. minutě trefil Acerbi hlavou pravou tyč Karnezisovy brány.

AS Řím zachránil Džeko, Inter padl

Fotbalisté AS Řím vstoupili do sezony výhrou 1:0 na hřišti FC Turín. V závěru rozhodl Edin Džeko. V tu chvíli už byl na hřišti i český útočník Patrik Schick, který nastoupil na posledních 15 minut.

Římané soupeře přestříleli, dvakrát trefili konstrukci branky, ale na gól si museli počkat. Až v 89. minutě poslal střídající Kluivert centr na zadní tyč, kde číhal Džeko a ranou z voleje obstřelil obránce pod břevno.

"Doufal jsem, že to Kluivert odcentruje na zadní tyč a naštěstí se tak stalo. Nebyl čas přemýšlet. Bylo kolem hodně hráčů, tak nebyla možnost to zpracovat. Musel jsem to prostě vystřelit. A je z toho jeden ze tří nejhezčích gólů mé kariéry. Loni jsem dal podobný, možná ještě hezčí, ale tenhle byl důležitější," řekl Džeko.

Zahajovací zápas naopak nevyšel Interu Milán, který prohrál 0:1 na půdě Sassuola. I přes letní posílení se nedokázal prosadit v útoku, a tak duel rozhodla penalta z 27. minuty, kterou proměnil Berardi.

Boloňa doma prohrála se Spal 0:1. Český záložník Ladislav Krejčí v dresu poražených šanci nedostal. Alespoň bod mohl slavit Antonín Barák, jehož Udine remizovalo 2:2 na hřišti nováčka z Parmy, když prohrávalo už o dvě branky.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Chievo - Juventus Turín 2:3
Branky: 38. Stepinski, 56. Giaccherini z pen. - 3. Khedira, 77. vlastní Bani, 90.+3 Bernardeschi

Lazio Řím - Neapol 1:2
Branky:
25. Immobile - 45.+2 Milik, 59. Insigne

FC Turín - AS Řím 0:1
Branka: 89. Džeko

Sassuolo - Inter Milán 1:0
Branka: 27. Berardi z pen.)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud