3. září 2018 • 13:15

Ronaldo dál čeká na gól. 30 už jich nedá, tuší legenda. Zazářil jeho syn

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to neobvyklý pohled, ale je to tak - v kolonce gólů u jména Cristiana Ronalda zatím svítí nula. Portugalská superstar v prvních třech kolech italské Serie A slavila tři výhry a sedm tref svých spoluhráčů, na první zásah ale zatím čeká. Zatímco perfekcionista CR7 začíná ze své neproduktivity být frustrovaný, spoluhráči věří, že smůlu už brzy prolomí.



Čekání je to nejtěžší, zpívával Tom Petty. Držitel pěti Zlatých míčů se musí cítit hodně trudně, protože čeká už nezvykle dlouho. Juventus vykročil do nové sezony se stoprocentní bilancí, porazil Chievo, Lazio Řím i Parmu, místo Ronalda ale klíčové branky střílejí jiní. Naposledy se proti ligovému nováčkovi o rozhodující gól postaral francouzský střední záložník Blaise Matuidi.

"Cristiano byl trochu naštvaný, že neskóroval," svěřil se v rozhovoru pro DAZN 31letý středopolař o pocitech portugalské hvězdy, která neuspěla ani v jednom z osmi střeleckých pokusů. "Dnes večer měl smůlu, ale pomůžeme mu a dostane dost času. Je to skvělý hráč, brzy se prosadí. Pro náš tým je důležitý," pochválil ho Matuidi.

Ronaldo má na co navazovat, za Real Madrid dal 450 branek, v jeho dresu se trefil ve všech soutěžích, které hrál. Bývalý zadák "staré dámy" Ciro Ferrara věští, že 33letý kanonýr svých někdejších čísel už nedosáhne.

"Dá tak 25, 26 branek. Maximálně. Rozhodně méně, než na kolik byl zvyklý ve Španělsku," tuší 51letý Ital. "Určitě jich nedá přes třicet. V Itálii je to prostě jiné, nejen kvůli obráncům, které tu máme, ale i kvůli stylu hry. Naše liga je víc o taktice, i malé týmy jsou dobře organizované," doplnil.

"Ale Cristiana rozhodně nemůžeme kritizovat," dodal Ferrara záhy. "Je to fenomén, velký profesionál. Proto se musím smát, když vidím všechen ten povyk okolo toho, kdy dá první gól."

Ronalda čeká krátká pauza, pro přátelské utkání Portugalska proti Chorvatsku a prvnímu zápasu Ligy národů proti Itálii má od svého národního týmu volno. Plně se tak může připravit na další kolo proti Sassuolu, které naposledy nastřílelo pět gólů Janovu, a samozřejme i na začátek soutěže, kterou si několikrát podmanil - Ligy mistrů. 

O jednom produktivním Ronaldovi se v Turíně přece jen mluví. Cristano Junior, syn pětinásobného vítěze Zlatého míče, si odbyl debut za tým do devíti let. A góly nasázel hned čtyři! "Je hodně soutěživý. Stejný jako já, když jsem byl malý. A nenávidí prohry," řekl o jednom ze čtyř svých potomků CR7.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud