5. září 2018 • 11:21

V Itálii odhalili platy. Je udivující, jak moc Ronaldo převýšil ostatní

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Itálie žije Cristianem Ronaldem! V létě plnil stránky novin jeho přestup z Realu Madrid do Juventusu, v prvních kolech nové sezony Serie A jeho smůla při snaze vstřelit za „Starou dámu“ první gól. Teď, při reprezentační pauze, zase přichází na přetřes to, o kolik nabobtná jeho konto. List Gazzetta dello Sport totiž odhalil platy hvězd Serie A, a CR7 je na první příčce skutečně o parník.



Italský gigant se o Ronaldův plat dělí s automobilkou Fiat, a už je vcelku jasné proč. Portugalská superstar totiž dostává pohádkově zaplaceno. Hráč, který přešel do Turína z Realu Madrid za 100 milionů eur (2,5 miliardy korun), dostane každý rok 31 milionů eur. Čtyřletá smlouva mu tak zaručuje příjem ve výši 124 milionů eur, tedy více než tří miliard korun.

Juventus je i díky Ronaldově výplatě nejvíce utrácejícím týmem celé ligy, celkově hráčům rozdá ročně 219 milionů eur, druhé milánské AC je o téměř 80 milionů šetrnější. I taková čísla jsou naprosto nepředstavitelná pro nováčka z Empoli. Tým, který v minulém ročníku opanoval Serii B, je zdaleka nejméně rozdavačným v lize. Jeho hráči dostanou za rok dohromady 16 milionů eur, tedy něco nad polovinu toho, co Ronaldo shrábne úplně sám.

Nedvěd o angažování Ronalda: Může se to zdát jako bláznivý nápad, byl to ale dobrý obchod
Video se připravuje ...

Že je nejlépe placeným hráčem Serie A asi nikoho nepřekvapí, udivující ovšem je, o kolik převyšuje své spoluhráče či rivaly. Druhý hráč v žebříčku boháčů, Gonzalo Higuaín, totiž dostává třikrát méně. Argentinský útočník, který hostuje z Juventusu v AC Milán, pobírá „jen“ 9,5 milionu eur. Za útočnými esy se štosují Cristianovi spoluhráči Paulo Dybala (7 milionů eur), Miralem Pjanič (6,5 milionu eur), Douglas Costa (6 milionů eur) a mladý milánský brankář Gianluigi Donnarumma (6 milionů eur).

„Chudými příbuznými“ jsou proti Ronaldovi dva kanonýři, kteří si v minulé sezoně podělili první místo v tabulce střelců, když shodně nastříleli 29 gólů. Kapitán Interu Milán Mauro Icardi pobírá roční plat ve výši 4,5 milionů eur, je tak nejlépe placeným hráčem Nerazzuri spolu se záložníkem Radjou Nainggolanem. Snajpr Lazia Řím Ciro Immobile si ročně polepší o 2,3 milionu eur. I on se o místo nejlépe placeného hráče svého mužstva dělí se záložníkem, brazilským pracantem Lucasem Leivou.

A jak jsou na tom Češi? Nejlépe je na tom útočník AS Řím Patrik Schick , jehož plat činí 2,5 milionu eur (64 milionů korun). Žádný jeho krajan se nedostal ani přes milion - Jakub Jankto dostává v Sampdorii Janov ročně 800 tisíc eur (20 milionů korun), Ladislav Krejčí v Boloni 550 tisíc (14,1 milionů korun), Antonín Barák v Udine 250 tisíc (6,5 milionů korun).

Nejlépe placení hráči Serie A

Jméno hráče (klub) Roční plat (v eurech)
Cristiano Ronaldo (Juventus) 31 milionů
Gonzalo Higuaín (AC Milán) 9,5 milionů
Paulo Dybala (Juventus) 7 milionů
Miralem Pjanič (Juventus) 6,5 milionu
Douglas Costa (Juventus) 6 milionů 
Gianluigi Donnarumma (AC Milán) 6 milionů
Leonardo Bonucci (Juventus) 5,5 milionu
Emre Can (Juventus) 5 milionů
Lorenzo Insigne (Neapol) 4,6 milionů 
Mauro Icardi (Inter Milán) 4,5 milionů 
Radja Nainggolan (Inter Milán) 4,5 milionů
Edin Džeko (AS Řím) 4,5 milionů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud