17. ledna 2019 • 14:40

Jablonecký talent s jedním startem v lize jde do Itálie! Bude hostovat v Empoli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Tomáš Čvančara odešel z Jablonce do Empoli. Osmnáctiletý český fotbalista bude v sedmnáctém celku italské ligy půl roku hostovat a součástí dohody je i možnost trvalého přestupu. Oba kluby o transferu informovaly na sociálních sítích.



Čvančara přišel do Jablonce před rokem ze Slavie. Loni v březnu český mládežnický reprezentant proti Ostravě zasáhl zatím do jediného prvoligového utkání, jinak nastupoval především v juniorské lize. Empoli patří v Serii A sedmnácté místo s náskokem pouhých tří bodů na sestupové pásmo.

"Výkonný ředitel Riccardo Pecini sledoval Tomáš více než rok a první nabídka na hostování přišla už v létě, ovšem tehdy ještě nebyl uvolněn i s ohledem na účast Jablonce v EL," uvedl Čvančarův manažer David Nehoda.

"Nyní jsme této možnosti využili, pro takto mladého hráč to je skvělá šance se pokusit prosadit v týmu Serie A. Tomáš se již zapojil do přípravy jejich Primavery, postupem času by se měl posunout do A týmu FC Empoli," doplnil Nehoda.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud