27. ledna 2021 • 12:10

Jazyk na čelo a ostuda! Při sporu Lukaku vs. Zlatan se řešily i ženy

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak ostrý střet dvou fotbalových megahvězd tady ještě letos nebyl. Napětí mezi Romelem Lukakem z Interu Milán a útočníkem AC Milán Zlatanem Ibrahimovicem se při úterním čtvrtfinále domácího poháru dalo krájet. Největší pozornost vzbudil jejich ostrý náraz z prvního poločasu. Lukakův jazyk se ocitl na Ibrahimovicově čele.



Když se před přestávkou do sebe vyhlášení kanonýři pustili, vypadalo ještě všechno líp pro Ibrahimovice. AC Milán vedl 1:0 a gól dal právě švédský útočník. Kromě těsného osobního kontaktu létala vzduchem také ostrá slova.

Ibrahimovic měl údajně na soupeře volat: „Běž si zkusit svoje vúdú sra**y, ty osle.“ Tím Ibrahimovic narážel na nepodložené zprávy o tom, že se Lukaku rozhodl přestoupit z Evertonu do Chelsea na doporučení od svého čaroděje.

Romelu Lukaku a Zlatan Ibrahimovic si pohlédli hodně zblízka do očí...
Romelu Lukaku a Zlatan Ibrahimovic si pohlédli hodně zblízka do očí...

Výměna názorů se ale ještě přiostřila. Z druhé strany údajně mělo zaznít: „Jdi do hajzlu ty i tvoje manželka.“ Další fragment z Lukakových úst zachycený mikrofony zněl: „Chceš se bavit o mojí matce?“

Rozhodčí ohodnotil výstup žlutými kartami pro oba zúčastněné. A karta se začala obracet. Ve druhém poločase viděl Ibrahimovic po faulu na unikajícího Kolarova druhou žlutou kartu a byl vyloučen, dvacet minut před koncem Lukaku proměnil penaltu a srovnal na 1:1. Ve vyhroceném závaru pak rozhodl v sedmé minutě nastavení střídající Eriksen.

Skončilo tak další dějství sporu hráčů, kteří spolu působili v Manchesteru United, nyní jsou na opačných stranách a evidentně to mezi nimi vře. Stačí příklad z minulého roku. V únoru vyhrál Inter nad AC Milán 4:2 a Lukaku hlásil: „Máme nového krále ve městě.“ Jasná narážka na Zlatana. V říjnu se karta obrátila a AC Milán zvítězil v městském derby 2:1. „V Miláně nikdy neměli krále, ale boha,“ vzkázal Ibrahimovic a není pochyb, že tím myslel sebe.

Ibrahimovic prohrál na celé čáře, píše tisk

Italský tisk nicméně pro devětatřicetiletého rodáka z Malmö tak smířlivá slova neměl. „Silný, ale nervózní. Temperamentní Ibrahimovic nechal Milán ve štychu,“ napsal list Corriere dello Sport. „Arogantní Ibrahimovic prohrál na celé čáře. Z milánského derby byly býčí zápasy,“ přidal deník La Repubblica.

„Ze hřiště se stal boxerský ring: divoký souboj těžkých vah Ibry a Lukakua. Bylo to jak v nějakém saloonu, tohle derby bylo ostudou italského fotbalu,“ nebrala si servítky Gazzetta dello Sport.

„Ze souboje titánů byla skandální potyčka s výhružkami a nadávkami,“ doplnil Tuttosport. „Ibrahimovicova metoda 'vyprovokuj a znič' se tentokrát obrátila proti němu. Opustil trávník a Milán přišel o svého ofenzivního ducha,“ kritizoval hvězdu za oslabení týmu deník Corriere dello Sport.

Opakování vypjaté bitvy není daleko. Už na konci února se milánští rivalové potkají v Serii A znovu.

Góly

Domácí: 71. Lukaku, 90+7. Eriksen

Hosté: 31. Ibrahimović

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Kolarov (90+2. Young) – Darmian (46. Hakimí), Barella, Brozović (88. Eriksen), Arturo Vidal, Perišić (67. Lautaro Martínez) – Alexis Sánchez, R. Lukaku.

Hosté: Tătăruşanu – Dalot, Kjaer (20. Tomori), Romagnoli (C), Hernández – Meïté, Kessié – Saelemaekers (85. Castillejo), B. Díaz (60. Rebić), Leao (85. Krunić) – Ibrahimović.

Karty

Domácí: Lukaku, Brozović, Hakimí

Hosté: Kjaer, Ibrahimović, Rebić, Kessié

Rozhodčí

P. Valeri – S. Giovane, V. Colarossi

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud