25. ledna 2013 • 22:40

Nezastavitelný Dortmund! Po Bremách spláchl i Pekhartův Norimberk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dortmundu vyhráli i druhý jarní zápas a po vítězství 3:0 nad Norimberkem se posunuli o skóre na druhé místo tabulky před Leverkusen. Mistrovská Borussia navázala na týden staré vítězství 5:0 nad Brémami a v druhé části bundesligové sezony ještě neinkasovala.



O čisté konto mohl Dortmund v dnešní předehrávce 19. kola připravit český útočník Tomáš Pekhart, ale jeho hlavičku po čtvrthodině hry ve vyložené šanci reflexivně zlikvidoval domácí gólman Roman Weidenfeller.

Chvíli nato se prosadila favorizovaná Borussia. Polský reprezentant Jakub Blaszczykowski nejprve v 18. minutě proměnil pokutový kop a tři minuty nato zvýšil na 2:0. Vítězství mistra zpečetil krátce před koncem další Polák Robert Lewandowski.

Dortmund po dnešku ztrácí devět bodů na suverénní Bayern Mnichov, nicméně lídr má stejně jako těsně třetí Leverkusen zápas k dobru. Norimberk zůstal patnáctý.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:

Dortmund - Norimberk 3:0
(18. z pen. a 21. Blaszczykowski, 88. Lewandwoski).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud