9. srpna 2013 • 22:31

Dvě penalty během pár sekund! Bayern vyhrál, Gladbach se zlobil

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Bayern Mnichov s trenérem Josepem Guardiolou zvládl vstup do nové bundesligové sezony, na domácí půdě porazil Mönchengladbach 3:1. První branku vstřelil luxusně Arjen Robben, ta druhá už ale hosty nahněvala. Podle nich měl pomezní rozhodčí odmávat ofsajd a gól neuznat. To, co nastalo potom, z toho byli hráči Gladbachu na prášky. A nebylo divu. Bayern kopal dvě penalty během několika sekund.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Nevídaná věc nastala ve druhém poločase za stavu 2:1 pro Bayern. K prvnímu pokutovému kopu (po nedovolené ruce Domingueze) se postavil Thomas Müller, ale jeho ránu brankář Ter Stegen bravurně vyrazil. Následoval vpád Arjena Robbena do šestnáctky a další Dominguezův zásah rukou. Rozhodčí neváhal a foukl druhou penaltu!

Hněv hostů byl znatelný, ale zbytečný. Müller tentokrát přenechal pozici exekutora Alabovi – a ten už nezaváhal. Po utkání trenér Mönchengladbachu uznal, že obě penalty byly správně nařízené.

VIDEO | Dvě penalty a Alabův gól - 3:1

Gladbach se však čertil na sudího i po druhé brance Bayernu. Šlo o pikantní situaci. V době centru Arjena Robbena stál v několikametrovém ofsajdovém postavení Mario Mandžukič.

Nicméně do následné akce se nezapojil, střílel Franck Ribéry. Šlo o to, že balon se k Mandžukičovi odrazil po zásahu brankáře Ter Stegena.

VIDEO | Gól Mandžukiče - 2:0

Mávat? Nemávat? Hosté měli jasno. Na pomezního hulákali, proč jeho praporek zůstal dole. Houby platné. Hlavní arbitr gól uznal a jelo se dál. Gigant z Mnichova vedl 2:0.

Válec jménem Bayern dostal trhliny ve 40. minutě. To když znovu vstřelil gól (už třetí), jenže v tomto případě do vlastní branky. Stoper Dante nešťastně zasáhl před vyběhnuvším brankářem Manuelem Neuerem a chytil se za hlavu.

Za vidění stojí jistě i první gólová akce Bayernu, která začala u špatného výkopu brankáře Ter Stegena. Ribéry zakroutil centr zpět do šestnáctky, kam si naběhl Arjen Robben a jemným píchnutím do míče poprvé rozjásal mnichovskou Arénu.

VIDEO | Gól Robbena - 1:0

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nový ročník Bundesligy otevřel zápas úřadujících šampionů z Bayernu Mnichov s Borussií Mönchengladbach
Nový ročník Bundesligy otevřel zápas úřadujících šampionů z Bayernu Mnichov s Borussií  Mönchengladbach

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud