20. listopadu 2014 • 19:15

Bayern = stroj na peníze! Fotbalový gigant splatil stadion o 16 let dříve

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bayern Mnichov je unikát, který ve sportovním světě nemá obdoby. Německý klub má nejen úžasné sportovní výsledky, ale především neuvěřitelně zvládnuté hospodaření. Další důkaz přinesl generální ředitel bavorského giganta Karl-Heinz Rummenigge. Podle něj již Bayern kompletně zaplatil stadion Allianz Arena, přestože se tak původně mělo stát až v roce 2030.



Krásný stadion Bayernu Mnichov přišel klub celkem na půl miliardy eur (asi 13,8 miliardy korun). „Celý stadion jsme platili sami. V roce 2005 jsme si vzali úvěr 346 milionů eur, který jsme měli splatit do roku 2030,“ prozradil Rummenigge.

Jenže Bayern, který je svým příkladným hospodařením bez velkých dluhů pověstný, dokázal obrovskou sumu splatit za necelých deset let. „Stadion jsme celý doplatili. Za devět a půl roku,“ řekl pyšně novinářům generální ředitel Bavořanů.

Celkově teď mnichovský klub prožívá skvělé období. Hromadí se nejen týmové trofeje, ale každým rokem rostou také příjmy i čistý zisk. „Jsme zdraví jako nikdy. Z více než 70 procent jsme finančně samostatní, prohlásil šéf finančního úseku Bayernu Jan-Christian Dreesen.

Fotbalový stroj na peníze jménem Bayern Mnichov je prostě v oslnivé formě a málokdo mu může konkurovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud