28. července 2015 • 16:10

O Jiráčka v Hamburku není zájem a je na odchodu. Kam zamíří?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Petr Jiráček dostal od Hamburku svolení k přestupu. Devětadvacetiletý fotbalista, který má smlouvu do 30. června příštího roku, se svým agentem Daliborem Lacinou řeší budoucnost. Návrat do Čech ještě před vypršením kontraktu prý není reálný.



Jiráček přišel do Hamburku v létě 2012 z jiného bundesligového klubu Wolfsburgu za čtyři miliony eur, ale dlouhodobě se nedokázal probojovat do základní sestavy HSV. V minulé sezoně bývalý středopolař Plzně zasáhl do 19 ligových zápasů, celkem v Německu odehrál 66 utkání a vstřelil čtyři branky.

"V sobotu jsem mluvil se sportovním ředitelem, čekali jsme ještě na rozhovor Petra s trenérem. Všichni se vyjádřili v tom smyslu, že pokud chceš zůstat, není na tebe vyvíjený žádný tlak. Když zůstaneš, tak jenom ber na vědomí, že pravděpodobně nebudeš dostávat tak velkou sportovní příležitost. Ale ve fotbale se věci mění a za měsíc může být všechno jinak," řekl ČTK Lacina.

Hamburk se v posledních dvou ročnících udržel v nejvyšší soutěži až díky úspěšné baráži. Klub by podle německého listu Bild vedle Jiráčka, jenž údajně ročně bere 1,2 miliony eur, rád prodal i lotyšského útočníka Artjomse Rudnevse a dalšího ofenzivního hráče Jacquese Zouau z Kamerunu.

"Hamburk se po těch dvou neúspěšných sezonách rozhodl jednak z finančních důvodů zredukovat kádr a zároveň ho i obměnit. Proto za hráči, kteří mají už jenom krátkodobé kontrakty, přišli a řekli jim, že pokud budou mít nabídku, mohou odejít," přiblížil Lacina.

Podle něj však Jiráček nebude z HSV, kde působí i český brankář Jaroslav Drobný, odcházet za každou cenu. "Teď si děláme určitý průzkum trhu, co by se eventuálně rýsovalo a podle toho se rozhodneme. Není vůbec vyloučené, že Petr v Hamburku zůstane do konce smlouvy. Musíme zvolit lepší variantu, než zůstat v Hamburku, kde má s rodinou nový byt i dobrou smlouvu. Za rok stejně bude volným hráčem," uvedl fotbalistův agent.

Přestože se několikrát spekulovalo o Jiráčkově návratu do Plzně, tak je prý odchod osmadvacetinásobného reprezentanta do české ligy před vypršením kontraktu nereálný. "Buď zůstane v Hamburku, nebo odejde do zahraničí, eventuálně jinam v Německu. Ale určitě se před koncem stávající smlouvy do Čech vracet nebude," dodal Lacina.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud