8. června 2016 • 18:32

Drobný po konci v Hamburku posílí TOP rivala. Podepsal Brémám

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový brankář Jaroslav Drobný po konci angažmá v Hamburku zamířil do jiného německého klubu Werderu Brémy, kde podepsal roční smlouvu. Třináctý celek uplynulé bundesligové sezony, jehož dres obléká i reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie, o tom informoval na svém webu. Mezi HSV a Werderem panuje velká rivalita a jejich vzájemný zápas je znám pod názvem "Nordderby".



"V Německu všichni vědí, co Werder znamená. Je to klub s velkou tradicí, každý by byl rád, kdyby tu mohl hrát. Chci mužstvu pomoct a jistit ostatní brankáře. Ale samozřejmě každý fotbalista chce také hrát zápasy," uvedl v rozhovoru pro klubovou televizi Drobný.

"Včera jsem krátce mluvil s Theem, ale neměl moc času, protože je s reprezentací. Samozřejmě se těší," řekl šestatřicetiletý gólman o svém novém spoluhráči Gebre Selassiem.

Drobnému po minulém ročníku vypršel kontrakt a Hamburk mu nenabídl prodloužení. Bývalý reprezentant v HSV působil šest let a v posledních sezonách převážně plnil roli spolehlivé brankářské dvojky za Reném Adlerem. Drobný za Hamburk dohromady odchytal 76 ligových zápasů.

"Dokázali jsme získat brankáře s obrovskými zkušenostmi, který je v případě potřeby vždy stoprocentně připraven. Jaroslav Drobný i díky své pozitivní auře pomůže týmu na hřišti i mimo něj," uvedl generální manažer Werderu Frank Baumann.

Sedminásobný český reprezentant hraje v zahraničí od roku 2001, kdy odešel ve dvaadvaceti letech z Českých Budějovic do Panionisu Atény. Poté byl hráčem Fulhamu, ale hostoval v Haagu a Bochumi. Před Hamburkem Drobný chytal tři roky za Herthu Berlín.

"Už v minulém působišti byl Jarda zárukou spolehlivosti. Po skončení sezony jsme obdrželi okamžitě několik nabídek na jeho angažmá, které potvrdily, jaké jméno v Německu má. Přestup do jednoho z historicky nejúspěšnějších bundesligových klubů je odměnou za jeho přístup k fotbalu," řekl Drobného agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Český gólman Jaroslav Drobný bezmocně klečí na trávníku Bayernu Mnichov. Lídr bundesligy mu nasázel osm gólů.
Český gólman Jaroslav Drobný bezmocně klečí na trávníku Bayernu Mnichov. Lídr bundesligy mu nasázel osm gólů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud