Richard Šíma
12. července 2016 • 08:40

Návrat do Německa? Láká mě to, hlásí Laštůvka z testů v Darmstadtu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bundesligový Darmstadt 98 by se mohl stát příštím působištěm brankáře Jana Laštůvky. Čtyřiatřicetiletý gólman je momentálně v klubu, který skončil v nejvyšší německé soutěži v uplynulé sezoně na čtrnácté příčce, na zkoušce. A rád by o svých kvalitách přesvědčil.



„Počítám, že se tady zdržím pár dnů, asi do pátku. Budu trénovat s mužstvem a uvidíme, jak to všechno dopadne,“ pravil bývalý reprezentační gólman, jemuž skončila smlouva v Dněpropetrovsku a jenž už v minulosti v Německu působil. Pětadvacet utkání odchytal v dresu Bochumi.

„Bundesliga mě samozřejmě pořád láká, uvidíme, zda to vyjde. Tohle je vlastně moje první zkouška, nemám to moc rád. Dneska jsou všechna videa dostupná a já už jsem přece jen něco v životě odchytal. Ale odjel jsem sem bez nervů, na tréninku ukážu, co umím, a uvidíme. Darmstadtu odešel jeden brankář do Hamburku, mají tady ale nějaké dva nové, tak jsem sám zvědav, jak to dopadne,“ řekl gólman, který se v uplynulých týdnech připravoval s prvoligovým nováčkem z Karviné a start v jeho dresu nevyloučil.

Do přípravného zápasu v dresu Darmstadtu se Laštůvka nejspíše nezapojí. „Nemám smlouvu, bylo by to riskantní. Mohl bych se zranit. Budu tady trénovat a počkám, jak se klub rozhodne. Nejsem v situaci, kdy bych byl na angažmá v Darmstadtu závislý,“ naznačil karvinský odchovanec, že má nejspíše i jiné nabídky. Přinejmenším stále tu z Karviné.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud