23. června 2017 • 10:40

Čínský fotbal v Německu? Dvacítka by mohla do čtvrté ligy, kluby souhlasí

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čínská fotbalová invaze pokračuje. Německý magazín Kicker přinesl informaci, že čtvrtá německá liga by se totiž od příští sezony mohla rozrůst o čínskou reprezentaci do 20 let! Netradičnímu nápadu jsou v zemi úřadujících mistrů světa údajně nakloněni, čínskému fotbalu by tato spolupráce pomohla v rozvoji.



Čínský národní tým v německé soutěži? Na první pohled bizarní myšlenka se možná stane realitou. Čínská reprezentace do 20 let by totiž od příští sezony mohla nastupovat v německé Regionální lize jihozápad (čtvrtá nejvyšší soutěž).

„Dohodnuto zatím nic není, ale kluby jsou této myšlence nakloněné,“ řekl šéf soutěže Felix Wiedemann. Počet účastníků by se tak dostal na dvacet a čínský výběr by se mohl připravovat na olympijské hry v Tokiu 2020.

Číňané by plnili roli sparing partnera a jejich výsledky by se nezapočítávaly do tabulky. Proti zahraničnímu mužstvu by vždy nastoupil tým, který by jinak měl mít zrovna volno.

Viceprezident Německé fotbalové asociace Ronny Zimmermann zájem klubů potvrdil, ale zároveň upozornil, že jsou veškerá jednání teprve na začátku. „Spolupráce s Čínou je naplánovaná. Manažeři všech klubů by se měli v nejbližší době sejít a rozhodnout do doby, než bude soutěž rozlosována,“ řekl pro Kicker Zimmermann.

Kouč čínské dvacítky Maddaloni Massimiliano bude možná čelit zajímavé výzvě
Kouč čínské dvacítky Maddaloni Massimiliano bude možná čelit zajímavé výzvě

V klubu z města Primasens nedaleko Stuttgartu se k nápadu staví rozpolceně. „Musíme to přijmout, ale pro mě to je čistý kapitalismus,“ zlobí se šéf čtrnáctého týmu uplynulé sezony Christoph Radtke. Za dva přátelské zápasy proti čínské reprezentaci by měl každý účastník soutěže dostat 15 tisíc eur (390 tisíc korun).

I Radtke tak přiznává, že by to pro jeho amatérský klub i další účastníky znamenalo příjemnou finanční injekcí. „Když k tomu přidáte vstupné a výnosy z občerstvení, pro kluby to stojí za to,“ přiznal.

Čínský tým by měl najít útočiště blízko Heidelbergu, ležícího jižně od Frankfurtu. Zápasy by však měl hrát pouze na hřištích soupeřů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud