30. června 2017 • 17:29

Pavlenka se upsal Brémám na tři roky. Drobný mi ukáže město v noci, žertoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Jiří Pavlenka definitivně přestoupil z pražské Slavie do Brém. Pětadvacetiletý reprezentační gólman v novém působišti úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a s osmým celkem uplynulé sezony německé ligy podepsal tříletou smlouvu s roční opcí.



"Werder je jedním z nejtradičnějších klubů v Německu. Vždy jsem snil o tom, že si zahraju bundesligu. Je to jedna z nejsilnějších soutěží na světě. Věřím, že tým má velký potenciál," řekl Pavlenka pro web Werderu.

"Jsme šťastní, že se transfer podařilo dotáhnout a Jirka může hned od začátku nastoupit do přípravy s Brémami. V klubu se na něj hodně těší, má tam vytvořené fantastické prostředí a zázemí k tomu, aby se stal jedničkou od startu nové sezony," uvedl v tiskové zprávě hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Slavia nejprve Pavlenkův přestup odmítla, ale německý celek následně výrazně navýšil nabídku. Úřadující český mistr podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka dostane za gólmana hodně přes tři miliony eur, takže částka by se měla v přepočtu blížit 100 milionům korun. Brankářskou jedničkou Slavie se po Pavlenkovi stane zkušený Jan Laštůvka, který přišel do Edenu po vypršení smlouvy v Karviné.

V Brémách se Pavlenka potká s českými hráči obráncem Theodorem Gebre Selassiem a zkušeným brankářským kolegou Jaroslavem Drobným. "Oba dva mi Werder doporučili, mluvili o klubu, fanoušcích i městu jen pozitivně. Vím, že Brémy nejsou tak velké jako Praha, ale já pocházím z malého města," uvedl Pavlenka.

"Samozřejmě jsem rád, že tu mám dva krajany, na začátku mi hodně pomohou. Jako průvodcům věřím oběma. Theo by mi pomohl ukázat město přes den a Jarda Drobný spíše v noci," žertoval Pavlenka.

"Samozřejmě vím, že to pro mě nebude snadné se prosadit. Werder má několik velmi dobrých brankářů, ale věřím si. Jarda je velmi zkušený brankář, což je pro mě skvělé, protože se od něj můžu hodně přiučit. A já se mu budu také snažit něco pomoci," doplnil Pavlenka.

Do Slavie zamířil Pavlenka v lednu 2016 z Ostravy a postupně se vypracoval v jedničku Pražanů. V minulé sezoně jim výrazně pomohl k titulu a byl zvolen nejlepším brankářem nejvyšší soutěže. Dvakrát nastoupil i za národní tým. V české nejvyšší soutěži odchovanec Baníku odchytal 103 utkání a připsal si 34 čistých kont.

Profil Jiřího Pavlenky: Jak zářil gólman Slavie? 12 vychytaných nul a 77 zásahů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud