Karel Häring
21. července 2017 • 14:00

Darida prodloužil v Hertě. Pokud jej chcete, připravte si 650 milionů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentant Vladimír Darida prodloužil v berlínské Hertě smlouvu do června 2021. Přední německý klub si tak pojistil šestadvacetiletou oporu, o kterou se ucházely některé kluby. A pokud by chtěl některý ze zájemců šikovného záložníka přece jen získat, musí si připravit 25 milionů eur (cca 650 milionů korun).



„Vláďa je pro Herthu nesmírně důležitý hráč, jednání probíhala několik týdnů. Každopádně klub jej v létě nechtěl prodat, jelikož ho kromě bundesligy čeká i účast v základní skupině Evropské ligy,“ prohlásil Ondrej Chovanec z agentury Chovanec Sport Agency, která hráče zastupuje.

Hertha si svého hráče, jenž k ní přestoupil v létě 2015 z Freiburgu, cení tak vysoko, že na něj nasadila velmi vysoké odstupné. „V případě, že ho do budoucna nějaký zájemce bude chtít, musí si připravit částku 25 milionů eur (cca 650 milionů korun),“ uvedl Chovanec.

„Nebylo to komplikované jednání. Obě strany věděly, co chtějí,“ citoval Kicker Daridu. „Vladi je pro nás velmi důležitým hráčem a je skvělé, že bude hrát klíčovou roli v naší záloze i v nadcházejících letech,“ přidal generální manažer Herthy Michael Preetz.

Darida má na svém kontě 56 ligových startů za Herthu, v jejím dresu vstřelil celkem sedm branek. Dlouhodobě patří mezi důležité hráče týmu.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud