14. září 2017 • 15:10

Hrdina, co nechal odvolat penaltu: Kdyby se mě sudí nezeptal, kopnu ji

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se jen tak nevidí! Ve fotbale prakticky neuplyne víkend, aby se fanoušci nerozčilovali kvůli nafilmované penaltě. V Německu teď mají ale opačného hrdinu. Kapitán druholigové Bochumi Felix Bastians totiž penaltu po svém pádu nechal rozhodčího odvolat. Ale jak pak přiznal, jen proto, že se ho rozhodčí vyloženě zeptal...



V 63. minutě zápasu Darmstadtu s Bochumí rozhodčí nařídil a poté odvolal penaltu poté, co kapitán Bochumi Felix Bastians upadl za nepříznivého stavu 0:1 v pokutovém území. Když se na něj sesypali hráči Darmstadtu, zeptal se rozhodčí hostujícího hráče na předchozí incident a Bastians přiznal, že spadl ze setrvačnosti a ke kontaktu se soupeřem nedošlo.

"Rozhodčí se mě zeptal, jestli se mě protihráč dotkl, což se nestalo. Tak jsem mu řekl, že k žádnému kontaktu nedošlo, a on správně penaltu odvolal," prohlásil Bastians po utkání.

Felix Bastians nechal po svém pádu odvolat penaltu, když se ho rozhodčí zeptal, jestli došlo ke kontaktu s protihráčem
Felix Bastians nechal po svém pádu odvolat penaltu, když se ho rozhodčí zeptal, jestli došlo ke kontaktu s protihráčem

"Hluboce před ním smekám, to se v profesionálním fotbalu jen tak nevidí," uvedl kouč domácích Torsten Frings. "Nenařizuji hráčům, aby se rozhodčím ke všemu přiznávali, ale jsou to dospělí lidé a měli by ukázat, že mají charakter. Většina by něco podobného udělala za rozhodnutého stavu, ale ne v této situaci," dodal trenér Bochumi Ismail Atalan.

"I v tvrdém světě profesionálního fotbalu bychom se měli snažit chovat co možná nejčestněji. Vůbec mě nenapadlo, že bych zalhal," řekl Bastians, jehož tým nakonec vyhrál 2:1. "Kdyby se mě ale rozhodčí nezeptal, klidně bych penaltu kopnul," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud