2. října 2017 • 11:57

Kanonýr Werner stále mimo. Střídali ho kvůli hluku, dál má závratě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Lipska Timo Werner se stále nevzpamatoval ze zdravotních potíží, které ho postihly během úterního utkání fotbalové Ligy mistrů proti Besiktasi Istanbul. Jednadvacetiletý kanonýr zřejmě tento týden přijde o zápasy Německa v závěru kvalifikace o mistrovství světa v Severním Irsku a proti Ázerbájdžánu.



Wernera postihly v utkání v Istanbulu pocity závratě a musel už po půlhodině střídat. Kvůli přetrvávajícím problémům nenastoupil stuttgartský rodák ani v nedělním ligovém duelu proti Kolínu nad Rýnem a jeho pauza se nejspíš ještě protáhne.

"Nemá smysl, aby jel na reprezentační sraz, dokud nebude jasná diagnóza. Samozřejmě si o něj děláme starosti," řekl sportovní ředitel RB Lipsko Ralf Rangnick. "Momentální není v jeho případě na fotbal ani pomyšlení," dodal trenér Ralph Hasenhüttl.

Wernerovi v Istanbulu podle všeho působil potíže mimořádný hluk na stadionu způsobený domácími fanoušky. Dokonce si vyžádal špunty do uší, ale ani ty nepomohly a musel předčasně z trávníku.

Mladý útočník v minulé bundesligové sezoně zaznamenal v dresu Lipska 21 gólů a byl nejlepším německým střelcem v soutěži. V osmi reprezentačních duelech se trefil šestkrát. Třemi góly pomohl Německu k vítězství na červnovém Poháru FIFA a před měsícem skóroval třikrát během čtyř dnů v kvalifikaci - v Praze proti Česku přispěl jedním gólem k vítězství 2:1, v rodném Stuttgartu poté dvěma brankami přispěl k demolici Norska 6:0.

Německo vede tabulku "české" kvalifikační skupiny s pětibodovým náskokem před Severním Irskem a přímý postup na šampionát do Ruska by mu neměl uniknout.

SESTŘIH: Kolín - Lipsko 1:2. Domácí stále bez výhry beznadějně poslední
Video se připravuje ...

Rozbor protiútoku jak z učebnice. Werner z Lipska sprintoval 71 metrů a 9,3 sekundy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud