5. října 2017 • 07:45

Šokující tah Bayernu! Krizi má zažehnat legendární "stařík" Heynckes

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojka od PSG? Vyhazov Carla Ancelottiho po třech ztrátách? Kdepak. Ani jedno není takovým šokem pro fanoušky Bayernu Mnichov jako zpráva, která vylétla ve středu pozdě večer na webu deníku Bild. „Jupp Heynckes se vrací do Bayernu,“ znělo poselství. Ano, čtete správně. Bavorský velkoklub má z krize vyvést (již po čtvrté v kariéře) 72letý trenér, který s ním jako poslední dokázal ovládnout Ligu mistrů.



Když v roce 2013 končil, řekl už dost. Odmítl i vábení Barcelony. Triple, který získal s Bayernem, považoval jako skvělou rozlučku se svojí trenérskou kariérou. Jenže po čtyřech letech byl německý penzista požádán, aby pomohl klubu v nesnázích.

Po odvolání Carla Ancelottiho se řešilo, kdo na lavičku bavorského giganta usedne. Thomas Tuchel? Mladý Julian Nagelsmann? Ani jeden. Alespoň pro zatím.

Dva nejvyšší postavení v klubu Uli Hoeness a Karl-Heinz Rummenigge jasně deklarovali, že v momentální situaci nechtějí do týmu přivádět nový element. Klubu se musí ujmout někdo, kdo to v něm dobře zná.

A to Heynckes dokonale splňuje. Ve své poslední sezoně vyhrál s Bayernem Ligu mistrů, bundesligu i domácí pohár. Navíc jeho atraktivní fotbal bavil fanoušky. Ti jeho konec oplakávali, ale se zkušeným koučem se nedalo hnout. Navíc už byl klub předem domluven na příchodu Pepa Guardioly.

Podle informací Bildu má Heynckes dokončit s Bayernem aktuální sezonu a pak se uvidí. Indicie nasvědčují tomu, že bude Bayern vybírat z již zmíněné dvojice Tuchel – Nagelsmann. S tím, že větším favoritem bude zřejmě mladý kouč Hoffenheimu, který si nedávno v Mnichově pořídil dům a o jeho spojení s FCB se spekuluje již několik měsíců.

SESTŘIH: Hertha - Bayern 2:2. Mistr se trápí, dvoubrankové vedení nestačilo
Video se připravuje ...

Jupp Heynckes dovedl Bayern až na samotný vrchol
Jupp Heynckes dovedl Bayern až na samotný vrchol

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud