Jakub Dvořák
11. října 2017 • 18:09

Pravá ruka ze 2. ligy! Bayern dal balík za asistenta, hrozí platba za neúspěch

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete mě? Zde jsou mé podmínky. Tedy vlastně jenom jedna - Peter Hermann. Zhruba takhle nějak mohla vypadat jednání mezi zástupci Bayernu a trenérem Juppem Heynckesem, když se domlouvali na již čtvrtém angažování 72letého odborníka. Kdo je ale již zmíněná postava, která hrála v licitování o návratu zkušeného kouče velkou roli?



Velké trenéry nedělají pouze jejich super schopnosti, intuice a zkušenosti. Je to i kvalitní realizační tým, který připravuje potřebný servis a mnohdy působí i jako názor oponenta. Asistenta, kterému plně důvěřoval a bral si jej z klubu do klubu, měl například i José Mourinho a spoustu dalších.

Jinak tomu není ani u Juppa Heynckese, muže, který se stal jakousi "záplatou" po odvolaném Carlu Ancelottim.  Přivést Petera Hermanna z druholigového Düsseldorfu, byla jedna z jeho hlavních podmínek po vedení Bayernu, aby kývl na nabídku dojet s klubem rozehranou sezonu.

Právě s Hermannem totiž 72letý matador na lavičce bavorského klubu v minulosti působil a dosáhli spolu obřích úspěchů. A proto si Heynckes 65letého kolegu vyžádal i pro speciální misi.

Trenérské trio Bayernu: asistent Peter Hermann, hlavní kouč Jupp Heynckes a asistent Hermann Gerland
Trenérské trio Bayernu: asistent Peter Hermann, hlavní kouč Jupp Heynckes a asistent Hermann Gerland

Jenže Hermann měl s klubem platnou smlouvu a Düsseldorf v aktuální sezoně šlape -  vede soutěž o tři body před Kielem. V devíti zápasech jen jednou prohrál a jednou remizoval. Sahat do fungujícího realizačního týmu se vedení rozhodně nechtělo. Jak už to tak v takových případech bývá, Bayern musel Heynckesovi asistenta vykoupit. Jinak to nešlo.

A tak poslal na západ Německa 1,75 milionů eur (cca 42 milionů korun) jako bolestné. Aby toho nebylo málo, vedení druholigového klubu si podle informací deníku BILD vnutilo do smlouvy klauzuli, že pokud se klubu bez Hermanna nepodaří postoupit do bundesligy, pošle Bayern dalších 250 tisíc eur (6,5 milionu korun).

Pro kolos jako je Bayern se jedná o drobné, pro  druholigový celek už je to ale slušný bonus na přilepšenou. Nicméně v Bayernu byli všichni za jedno a Hermanna opravdu přivedli.

„Vděčím Juppovi (Heynckesovi) za hodně, takže nebylo nad čím přemýšlet. Zkrátka jsem mu musel jít pomoci,“ nechal se Hermann slyšet o vzájemné spolupráci. „Jemu věřím, vždy stojí při mně a pracuje se mi s ním velmi dobře,“ uvedl zase Heynckes.

A nadšení z návratu této dvojky jsou i přímo hráči FCB. „Na tyto pány máme velmi krásné vzpomínky. Moc se na ně těšíme. Jestli nám má někdo momentálně pomoct, oni jsou ideální volbou,“ prohlásil Thomas Müller.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud