15. října 2017 • 22:30

SESTŘIHY: Pavlenka nezabránil prohře Brém. Bayern drtil, Dortmund ztratil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SESTŘIHY | Vítězný návrat na lavičku Bayernu prožil v 8. kole německé bundesligy trenér Jupp Heynckes, jehož svěřenci roznesli Freiburg 5:0. Mnichovský celek se tak dostal na dostřel Dortmundu, který poprvé v sezoně padl, když ve šlágru kola nestačil na Lipsko a prohrál 2:3. Na čtvrté místo spadl Hoffenheim, jenž doma remizoval s Augsburgem. V deseti lidech naopak dohrávala Hertha s Vladimírem Daridou v sestavě, jenž zavinil penaltu a musel skousnout porážku 0:2 se Schalke.



Góly

Domácí:

Hosté: 27. Stindl, 34. Vestergaard

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Sané, Veljković (46. Hajrović), N. Moisander – Bauer, Junuzović, Bargfrede (46. Kainz), Delaney, Augustinsson (80. J. Eggestein) – Belfodil, Bartels.

Hosté: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard (89. Grifo), Zakaria, Kramer, Johnson (74. Traoré) – Stindl, Raffael (83. Cuisance).

Náhradníci

Domácí: Zetterer, Caldirola, García, Eggestein, Hajrović, Kainz, Eggestein

Hosté: Sippel, Oxford, Jantschke, Herrmann, Traoré, Cuisance, Grifo

Karty

Domácí: Hajrović

Rozhodčí

M. Schmidt – T. Siewer, C. Günsch

Stadion

Weserstadion, Bremen

Návštěva

42100 diváků

SESTŘIH: Brémy - Mönchengladbach 0:2. Pavlenkův tým stále čeká na první výhru v sezoně
Video se připravuje ...

Fotbalisté Brém se ani v osmém kole německé ligy nedočkali prvního vítězství v sezoně. S Mönchengladbachem prohráli 0:2 a s bilancí čtyř remíz a stejného počtu porážek zůstali na předposlední pozici. Borussia zvítězila venku poprvé v ročníku. Za Werder chytal Jiří Pavlenka, další reprezentant Theodor Gebre Selassie do hry nezasáhl kvůli lehkému infekčnímu onemocnění.

V 27. minutě se Mönchengladbach dostal do vedení. Hazardovu střelu ještě Pavlenka vyrazil, Stindl měl ale následně hodně času na dorážku a vstřelil sedmý bundesligový gól do sítě Werderu. O chvíli později na tom byly Brémy ještě hůř, když se hlavičkou po rohovém kopu prosadil jejich bývalý stoper Vestergaard.

I po změně stran měl Pavlenka plné ruce práce, poradil si například s dalšími dvěma Hazardovými příležitostmi. Pět minut před koncem pomohla bývalému brankáři Slavie a Ostravy tyč po Stindlově hlavičce.

Góly

Domácí: 29. L. Bender, 61. Alario

Hosté: 44. Origi, 69. Błaszczykowski

Sestavy

Domácí: Leno – P. Retsos, Tah, S. Bender, Wendell – Kohr (74. Havertz), L. Bender (C) – Brandt (84. Pohjanpalo), Volland, Bailey – Alario.

Hosté: Casteels – Verhaegh, Tisserand, Uduokhai, Gerhardt – Guilavogui (65. Didavi), Camacho (C) – Błaszczykowski (71. Dimata), Arnold, Malli – Origi (84. Osimhen).

Náhradníci

Domácí: Mehmedi, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Özcan, Havertz, Bellarabi, Henrichs

Hosté: William, Dimata, Didavi, Osimhen, Grün, Knoche, Hinds

Karty

Domácí: Kohr, L. Bender

Hosté: Uduokhai, Arnold

Rozhodčí

Ittrich – Grudzinski, Thielert

Stadion

BayArena, Leverkusen

SESTŘIH: Leverkusen - Wolfsburg 2:2. Hosté si připsali pátou remízu v sezoně
Video se připravuje ...

Leverkusen a Wolfsburg potvrdily, že v jejich vzájemných utkáních padá hodně gólů. Tentokrát se diváci dočkali čtyř zásahů, po kterých si týmy body rozdělily. "Vlci" remizovali ve všech čtyřech duelech s novým trenérem Martinem Schmidtem, Leverkusen udržel domácí neporazitelnost.

Góly

Domácí: 52. Hübner, 85. Uth

Hosté: 75. Gregoritsch, 89. Vogt (vl.)

Sestavy

Domácí: Baumann – Hübner, Vogt (C), S. Posch – Geiger, Zuber (85. N. Schulz), Amiri (76. Grillitsch), Demirbay (59. Kadeřábek), Uth – Kramarić, Wagner.

Hosté: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Danso (87. Richter), Max – Heller, Ku (82. Morávek), Baier (C), Caiuby – Finnbogason (62. Gregoritsch).

Náhradníci

Domácí: Kobel, Kadeřábek, Polanski, Nordtveit, Grillitsch, Schulz, Ochs

Hosté: Luthe, Schmid, Thommy, Gregoritsch, Kačar, Morávek, Richter

Karty

Domácí: S. Posch

Rozhodčí

Manuel Gräfe – Guido Kleve, Markus Sinn

Stadion

WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim

Gólový účet v zápase Hoffenheimu s Augsburgem načal v 52. minutě důraznou hlavičkou Hübner. O sedm minut později se na hřiště v domácím mužstvu dostal český reprezentační obránce Kadeřábek .

Patnáct minut před koncem vyrovnal střídající Gregoritsch, přesto to vypadalo, že poslední slovo bude přece jen patřit domácím. V 85. minutě zakončil krásnou akci přesnou technickou střelou Uth, ale hosté srovnali zásluhou Vogtova vlastního gólu i podruhé.

SESTŘIH: Hoffenheim - Augsburg 2:2. Kadeřábkův tým přišel o výhru v závěru
Video se připravuje ...


Góly

Domácí:

Hosté: 54. Goretzka, 78. Burgstaller

Sestavy

Domácí: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred (C) – Weiser (64. Lazaro), Duda (46. Selke), Haraguči – Kalou (46. Leckie).

Hosté: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Stambouli – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer (87. Schöpf), Oczipka – Di Santo, Burgstaller (81. Reese), Harit (67. Konopljanka).

Náhradníci

Domácí: Esswein, Kraft, Lazaro, Leckie, Lustenberger, Selke, Torunarigha

Hosté: Coke, Bentaleb, Embolo, Konopljanka, Nübel, Reese, Schöpf

Karty

Domácí: Darida, Haraguči (č)

Hosté: Meyer, Stambouli

Rozhodčí

B. Brand – R. Schröder, F. Assmuth

Stadion

Olympiastadion, Berlín

Berlínský souboj dvou týmů s nepříliš dobrou formou ovlivnila červená karta pro křídelníka Herthy Haragučiho, jenž byl vyloučen po šlapáku na Burgstallera. Gelsenkirchenský celek proměnil početní převahu ve tři body díky Goretzkovu pokutovému kopu z 54. minuty.

Penaltový zákrok měl na svědomí Darida , jenž zezadu poslal k zemi Harita. Český reprezentant měl v tu dobu navíc už žlutou kartu, k dalšímu vyloučení ale sudí nesáhl. Dvanáct minut před koncem po chybě obrany přidal druhou branku Burgstaller.

SESTŘIH: Hertha - Schalke 0:2. Berlínští v deseti padli, Darida zavinil penaltu
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 8. Schuster (vl.), 42. Coman, 63. Th. Alcântara, 75. Lewandowski, 90+3. Kimmich

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (82. Süle), Hummels, Alaba – Javi Martínez (70. Rudy), Th. Alcântara, Robben, T. Müller (78. Tolisso) – Coman, Lewandowski.

Hosté: Schwolow – Lienhart, Schuster, Söyüncü, Frantz (71. Ravet) – Stenzel, Günter, Höfler, Niederlechner – Kent (67. Petersen), Haberer.

Náhradníci

Domácí: Starke, Rafinha, Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso, Wriedt

Hosté: Gikiewicz, Koch, Kath, Kübler, Petersen, Ravet, Terrazzino

Rozhodčí

Frank Willenborg

Stadion

Allianz Arena, München

Bavorský velkoklub zápasu dominoval a od začátku se valil na obranu Freiburgu jeden útok za druhým. Vedení se Bayern ujal už v 8. minutě, když si obránce Schuster srazil do vlastní brány Alabův prudký centr. Kapitán Freiburgu se stal prvním hráčem německé ligy od roku 1991, který si dal vlastní gól ve dvou ligových zápasech za sebou. Těsně před pauzou přidal pojistku ukázkovou rybičkou Coman, jenž tak oslavil 50. bundesligový start.

Po hodině hry se z dálky trefil Alcantara a na 4:0 upravil čtvrt hodiny před koncem Lewandowski. Polský kanonýr se tak s osmi góly dotáhl v pořadí bundesligových střelců na vedoucího Aubameyanga z Dortmundu. V nastavení se trefil ještě Kimmich. Bayern potvrdil, že Freiburg je jeho oblíbeným soupeřem: na domácí půdě s ním z 18 zápasů 16 vyhrál a dvakrát remizoval.

SESTŘIH: Bayern - Freiburg 5:0. Domácí poprvé pod Heynckesem řádili
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 36. Sané

Hosté: 10. Haller, 90. Rebić

Sestavy

Domácí: Tschauner (C) – Korb, Hübner, Sané, Ostrzolek – Bakalorz (68. Klaus), Anton, Schwegler – Harnik (85. Jonathas), Füllkrug (61. Bebou), Karaman.

Hosté: Hradecky – Chandler, D. Abraham (C), Russ, Tawatha (46. Willems) – Hasebe, Gaćinović – M. Wolf (68. Barkok), K-P. Boateng, Rebić (90+2. Salcedo) – Haller.

Náhradníci

Domácí: Jonathas, Maier, Klaus, Bebou, Fossum, Esser, Sorg

Hosté: Blum, Salcedo, Willems, Besuschkow, Barkok, Hrgota, Zimmermann

Karty

Domácí: Hübner, Ostrzolek, Klaus

Hosté: Hasebe, Chandler, Gaćinović

Rozhodčí

Dankert – Hacker, Waschitzki

Stadion

HDI-Arena. Hannover

Návštěva

43500 diváků

Druhou porážku v řadě si připsal Hannover, který se propadl až na osmé místo, kam ho sesadil právě sobotní soupeře z Frankfurtu.

Eintracht poslal do vedení už po deseti minutách Sébastien Haller, ale ještě před přestávkou vyrovnal Selif Sané. Když už se zdálo, že utkání skončí remízou, v 90. minutě se do míče krásně opřel Ante Rebič a vystřelil druhou výhru v řadě.

SESTŘIH: Hannover - Frankfurt 1:2. Eintracht vyhrál podruhé v řadě a přeskočil domácí
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 2. Maxim, 52. Bell, 58. Latza

Hosté: 9. Walace, 90+2. Salihović

Sestavy

Domácí: Adler – Brosinski, A. Diallo, Bell, Donati – Latza, Gbamin – De Blasis, Maxim (61. Serdar), Öztunali (88. Kodro) – Quaison (68. Muto).

Hosté: Mathenia – Diekmeier, G. Jung, Mavraj, Sakaj – Ekdal, Walace (66. Schipplock) – Hahn, Hunt, Ito (55. Kostić) – Wood (79. Salihović).

Náhradníci

Domácí: Balogun, Muto, Fischer, Kodro, Frei, Serdar, Zentner

Hosté: van Drongelen, Holtby, Pollersbeck, Janjicic, Kostić, Schipplock, Salihović

Karty

Domácí: A. Diallo

Hosté: Mavraj

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Stade Saint-Symphorien, Mety

Celkem pět branek viděli diváci v Mohuči, na jejíž půdu přivítal Hamburk. Důležitý souboj dvou týmů ze spodní části tabulky nakonec vyzněl lépe pro domácí, kteří tak bodovali potřetí v řadě a jsou desátí. Na sestupové pozice však mají náskok pouze tří bodů.

SESTŘIH: Mohuč - Hamburk 3:2. Přestřelku rozhodl domácí Latza
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 4. Aubameyang, 64. Aubameyang

Hosté: 10. Sabitzer, 25. Y. Poulsen, 49. Augustin

Sestavy

Domácí: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan (46. Weigl) – M. Götze, Şahin (46. Pulisic), G. Castro – Philipp (51. Bartra), Aubameyang, Jarmolenko.

Hosté: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta (46. Demme), Kampl – Sabitzer (86. Orban), Bruma – Augustin (65. Laimer), Y. Poulsen.

Náhradníci

Domácí: Weidenfeller, Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl

Hosté: Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Mvogo, Demme

Karty

Domácí: Papastathopoulos (č), Bürki, M. Götze

Hosté: Keïta, Bernardo, Ilsanker, Ilsanker, Demme

Rozhodčí

Aytekin – Foltyn, Beitinger

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Borussia šla do vedení ve 4. minutě, když Aubameyang vystihl špatnou rozehrávku hostujících stoperů a přesnou placírkou nedal Gulácsimu šanci. O dvacet minut později už byl ale výsledek 1:2 z pohledu domácích, když se prosadili Sabitzer a Poulsen. Na druhé brance měl největší podíl portugalský záložník Bruma, který si nadvakrát pohrál u lajny s Toljanem a předložil spoluhráči míč před prázdnou bránu.

Trenér Peter Bosz udělal do druhého poločasu dvě změny v sestavě, jeho plány ale narušila 48. minuta, v níž fauloval ve vápně za červenou kartu stoper Sokratis. Následnou penaltu navíc proměnil Jean-Kévin Augustin.

Naději dalo Dortmundu vyloučení Ilsankera z 56. minuty. Chvíli nato navíc rozhodčí nařídil penaltu i ve prospěch domácích a Aubameyang se nemýlil. Gabonský kanonýr se tak s deseti góly opět osamostatnil v čele tabulky střelců. Na víc už se Borussia nezmohla, přesto zůstává první, Lipsko je třetí.

SESTŘIH: Dortmund - Lipsko 2:3. Borussia nezvládla šlágr a poprvé padla
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 38. Donis, 90+4. Akolo

Hosté: 78. Heintz

Sestavy

Domácí: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Kamiński (19. Beck) – Pavard, Ascacibar, Mangala, Aogo (C) – Donis (80. Ginczek), Terodde, Brekalo (62. Akolo).

Hosté: Horn – Klünter, F. Sörensen, Heintz, Rausch (73. Handwerker) – Jojić (68. Guirassy), Lehmann (C), S. Özcan (46. C. Pizarro), Bittencourt – Zoller, Osako.

Náhradníci

Domácí: Insúa, Asano, Akolo, Burnic, Meyer, Beck, Ginczek

Hosté: Maroh, Höger, Olkowski, Kessler, Guirassy, Handwerker, Pizarro

Karty

Domácí: Ascacibar, Akolo

Hosté: F. Sörensen, Rausch, Klünter

Rozhodčí

Cortus – Schlager, Badstübner

Stadion

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

Na hřiště Stuttgart zavítal trápící se Kolín nad Rýnem, který od startu sezony získal jediný bod za remízu na hřišti Hannoveru a včetně duelu Evropské ligy má na kontě už tři porážky za sebou.

Další cestu k porážce Kolínských načal už před poločasem Anastasios Donis, na jehož gól zareagoval v 77. minutě Dominique Heintz, jenže ve čtvrté minutě nastavení vzal zodpovědnost na sebe Chadrac Akolo a svou závěrečnou akcí rozhodl o výhře VfB.

SESTŘIH: Stuttgart - Kolín nad Rýnem 2:1. Výhru zařídil Akolo v nastavení
Video se připravuje ...

Lipsko vyhrálo na hřišti Dortmundu 3:2 a obstaralo mu první prohru v sezoně
Lipsko vyhrálo na hřišti Dortmundu 3:2 a obstaralo mu první prohru v sezoně


Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud