Jakub Dvořák
30. října 2017 • 16:30

Heynckes už vytáhl Bayern na špičku. To bylo sakra rychlé, řekl kouč Lipska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět měsíců, 161 dní a deset kol. Přesně tak dlouho trval pád Bayernu Mnichov z čela bundesligy na spodní příčky. Po sobotní výhře nad Lipskem (2:0) a zaváhání dosavadního lídra Borussie Dortmund v Hannoveru (2:4) je bavorský kolos zpátky. Novému trenéru Juppu Heynckesovi k tomu stačily tři ligové zápasy.



Když už bylo v Allianz Areně hotovo, posadili se v tiskovém středisku vedle sebe trenéři domácího týmu Jupp Heynckes a hostující Ralph Hasenhüttl. Jako první měl utkání zhodnotit kouč poražených z Lipska, avšak začal poněkud nevšedně. „Musím Juppovi pogratulovat. Od jeho návratu do ligy neuběhl ani měsíc a už je v čele. Famózní práce! To bylo sakra rychlé,“ usmál se o 22 let mladší kolega na legendárního kouče,

Přitom ještě 6. října, kdy Heynckes mnichovský celek přebíral po odvolaném Carlu Ancelottim, byl tým na druhé příčce a na první Dortmund ztrácel pět bodů. Postupně se však Bayern rozjel ke stíhací jízdě. Ve třech ligových zápasech neinkasoval a soupeřům nasázel osm branek.

Výrazně se v klubu proměnila i atmosféra, která za Ancelottiho nebyla ideální. Příchod Heynckese si všichni hráči pochvalují. „Přinesl do týmu nový elán a stmelil nás zpátky k sobě. Dodává hráčům pocit jistoty a mluví jasně a bez vytáček,“ řekl po návrat do čela bundesligy o staronovém kouči momentálně zraněný Franck Ribéry .

Proti Lipsku pomohlo domácím brzké vyloučení stopera Williho Orbana, který už ve 13. minutě odešel předčasně ze hřiště poté, co zezadu zabrzdil unikajícího Arjena Robbena . Situaci sice musel prozkoumat videorozhodčí, ale jednalo se spíš o formalitu.

NEJ hráč kola v bundesligy: James Rodriguez řídil výhru Bayernu
Video se připravuje ...

Od té chvíle začal Bayern na hřišti kralovat. Skóre otevřel v 19. minutě James Rodríguez, který dostal podruhé za sebou šanci od prvních minut a blýskl se parádním představením, ze kterého měl radost i samotný Heynckes. „James dneska plnil přesně to, co po něm vyžaduji. Dřel pro tým a odehrál skvělý zápas, který korunoval gólem,“ chválil kolumbijského záložníka.

A kmenový hráč Realu Madrid, jenž v Mnichově hostuje, zase pěl ódy i na nového kouče Bayernu. „Je to velmi zkušený trenér, od kterého se snažím mnohé pochytit. Navíc umí španělsky, čímž je naše komunikace mnohem snazší,“ liboval si.

Do poločasu přidal druhou trefu domácích polský kanonýr Robert Lewandowski a šance Lipska na bodový zisk šly ke dnu. Hosté tou dobou neměli na hřišti ani svého nejlepšího střelce Tima Wernera, který musel uvolnit místo obránci po vyloučeném Orbanovi.

Ve druhém poločase si Bayern pohlídal průběh utkání a poprvé od 20. května se usadil do čela bundesligy, kde dosud pobývala Borussie Dortmund.

SESTŘIH: Bayern - Lipsko 2:0. Domácí ovládli šlágr proti deseti
Video se připravuje ...

James Rodriguez se raduje poté, co vstřelil proti Lipsku první branku Bayernu
James Rodriguez se raduje poté, co vstřelil proti Lipsku první branku Bayernu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud