31. října 2017 • 04:57

Učte se jméno Grifo! V bundeslize oslnil slalomem, zastínil střelce gólu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas na adaptaci? Není potřeba! Jedním z hitů bundesligového víkendu se stal debut záložníka Vincenza Grifa za Mönchengladbach. Při vítězství 3:1 na stadionu Hoffenheimu se čtyřiadvacetiletý německý rodák s italským občanstvím zapsal do paměti fanoušků úžasnou akcí před druhým gólem svého týmu.



Byla to akce, které museli zatleskat i příznivci soupeře. „Někdy prostě máte dny, kdy všechno funguje,“ komentoval Grifo svoji akci před gólem na 2:1, která se stala také nejvýraznějším momentem celého zápasu.

Televizní kamery ho zachytily, jak ještě chvíli předtím, než převzal míč, působil v klidu a upravoval si stulpny. Když se k němu balon dostal, začal kolotoč. Slalomem prošel mezi dvěma obránci, mezi dalšími dvěma bránícími hráči posunul míč k Matthiasu Ginterovi, který měl v rozložené defenzivě už snadnou úlohu a z dobré pozice prostřelil brankáře. Ale hlavní oslavy patřily Grifovi.

Učte se jméno Grifo! V bundeslize oslnil slalomem, zastínil střelce gólu
Video se připravuje ...

Je neuvěřitelné, že šlo o první start tohoto hráče v novém působišti. Po letním přestupu z Freiburgu kvůli zranění přišel o rozjezd sezony. Připravený byl až proti soupeři, v jehož dresu si připsal před pěti lety první start v bundeslize.

Že je po fotbalovém půstu pořádně natěšený, ukázal už v prvním poločase, když dvakrát trefil ze standardní situace břevno. „Miluju fotbal a také rád předvádím, co všechno dokážu na hřišti udělat,“ vyprávěl. Tohle svoje krédo naplnil v Mönchengladbachu hned napoprvé na jedničku!

SESTŘIH: Hoffenheim - Mönchengladbach 1:3. Hosté otočili zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud