5. listopadu 2017 • 04:56

Heynckes: Bayern první o čtyři body? Před měsícem utopie, budeme lepší

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před čtyřmi lety se fotbalový trenér Jupp Heynckes loučil s Bayernem Mnichov na vrcholu. S bavorským klubem tehdy získal treble a dominoval ve všech soutěžích. Po říjnovém odvolání Carla Ancelottiho se Heynckes k týmu vrátil, aby výsledkově tápající mužstvo vyvedl z krize. A daří se mu to náramně. Sobotní suverénní triumf na hřišti Dortmundu (3:1) znamenal sedmou výhru v řadě, počítáme-li penaltové vítězství nad Lipskem z domácího poháru. Německý kouč však stále vidí mezery. „Až se všichni uzdraví, budeme hrát ještě lépe,“ vzkázal.



Ještě na začátku října nevypadala situace Bayernu vůbec příznivě. V tabulce se nacházel až na třetí příčce s pětibodovou ztrátou na vedoucí Dortmund a z kabiny navíc prosakovaly informace o napjatých vztazích. Po nástupu Heynckese se vše otočilo a klub z Bavorska vede díky výhře na hřišti Borussie ligu s velkým náskokem.

„Podali jsme fantastický výkon. Před čtyřmi týdny bychom si vůbec nepředstavili, že bychom se mohli nacházet o čtyři body před Lipskem a šest před Dortmundem. Tvrdě jsme pracovali a týmu chci složit kompliment. Hráči byli na sto procent motivovaní. Vážně jsme chtěli vyhrát,“ prohlásil dvaasedmdesátiletý Heynckes po souboji, ve kterém porazil o devatenáct let mladšího kouče Borussie Petera Bosze.

SESTŘIH: Dortmund - Bayern Mnichov 1:3. Parádní góly rozhodly o vítězství obhájce titulu
Video se připravuje ...


Bayern v současnosti těží z obrození svých hvězd. V Signal Iduna Parku nastartoval mužstvo za vítězstvím svým gólem dříve opomíjený Arjen Robben. Zároveň v červeném dresu oslavil 93. branku, díky níž se stal nejproduktivnějším cizincem v klubové historii. Nizozemec tak splácí důvěru, kterou do něj Heynckes vkládá. Zatímco pod Ancelottim často střídal, od příchodu staronového kouče vynechal pouze závěr duelu s Lipskem, ve kterém střídal v 85. minutě.

Daří se ale i dalším hvězdám. Robbenovi na gól proti Dortmundu nahrával James Rodriguez, který si v utkání připsal hned dvě asistence. Od nástupu Heynckese tak měl prsty u pěti gólů Bayernu v posledních sedmi zápasech. A při demolici Borussie se blýskl parádní trefou patičkou i kanonýr Robert Lewandowski, který v jedenácti bundesligových kolech zaznamenal 12 branek a vládne tabulce střelců.

I přes suverénní výsledky však Heynckes vyhlíží návrat dalších hvězd. „Až se všichni uzdraví, budeme hrát ještě lepší a doufejme, že i úspěšnější fotbal,“ vyhlásil. Řeč je o zraněném útočníkovi Thomasu Müllerovi, záložníku Francku Riberym a gólmanovi Manuelu Neuerovi. Zatímco Ribery s Neuerem by měli chybět do konce roku, návrat Müllera se očekává v polovině listopadu.

Ostrá konfrontace se světovou špičkou přitom čeká Bayern ve skupině Ligy mistrů 5. prosince proti hvězdám PSG. A klub z Bavorska se pokusí odčinit prohru 0:3 z prvního zápasu.

Robert Lewandowski slaví trefu do sítě Dortmundu
Robert Lewandowski slaví trefu do sítě Dortmundu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud