13. listopadu 2017 • 11:15

Další retro v Bayernu. Vrací se legenda, kterou vyhnal Guardiola

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat roku v Bayernu. Přesně tímhle titulkem přivítal v pondělí ráno své čtenáře německý deník Bild. Ne, nevrací se Pep Guardiola, ale velkou spojitost to s ním přeci jenom má. Do mnichovského realizačního týmu se totiž po dvou letech opět vrátil uznávaný lékař Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, který v roce 2015 skončil právě kvůli neshodám se španělským koučem. Jupp Heynckes tak má momentálně k ruce stejný realizační tým, jako v roce 2013, kdy byl Bayern na vrcholu.



Tohle už je retro se vším všudy. Když na začátku října vedení Bayernu instalovalo Juppa Heynckese do role resuscitátora rozbitého mančaftu, který po sobě zanechal Carlo Ancelotti, fanoušci ještě netušili, že o měsíc později přijde další pecka.

Po několika špatných diagnózách lékaře Volkera Brauna (podle jeho vyšetření měli být David Alaba a Jerome Boateng do konce roku mimo hru), došla představenstvu trpělivost. Tyto dva fotbalisty nechalo vyšetřit u kapacity Müllera-Wohlfahrta a ukázalo se, že vše vyřeší pár dní klidu.

SESTŘIH: Dortmund - Bayern Mnichov 1:3. Parádní góly rozhodly o vítězství obhájce titulu
Video se připravuje ...

A dost! Prezident Uli Hoeness bouchl do stolu, sportovní ředitel Hasan Salihamidžič na jeho žádost vyprovodil Brauna z klubu. Sám Hoeness se pak vrhl do jednání s Müllerem-Wohlfahrtem, s lékařem, který se v roce 2015 po neshodách s Pepem Guardiolou sbalil a po 40 letech ve funkci odešel se všemi blízkými spolupracovníky.

Guardiola se tehdy neudržel při zápase čtvrtfinále Ligy mistrů proti Portu (1:3). Bayernu trápila početná marodka a do hry museli hráči, kteří nebyli zcela na zápas připraveni. Když německý klub prohrával 1:3, Guardiola se na lavičcce otočil k Müllerovi-Wohlfahrtovi a ironicky mu tleskal.

O dva roky později je Guardiola z Bayernu pryč, uznávaný lékař zpátky. Hlavní kouč Jupp  Heynckes tak má momentálně k dispozici stejný realizační tým, jako v roce 2013, kdy se v klubu rozloučil ziskem treble (vítězství v bundeslize, poháru a Lize mistrů).

Heynckes se klubu ujal na začátku října v době, kdy byl na třetí příčce s pětibodovou ztrátou na vedoucí Dortmund. Po sérii bez porážky je momentálně bavorský velkoklub první a BVB na čelo ztrácí už šest bodů.

Bayern po příchodu trenéra Juppa Heynckese válí
Bayern po příchodu trenéra Juppa Heynckese válí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud