29. listopadu 2017 • 18:40

Lewandowski se pustil do Ancelottiho. Může za naše zranění, naznačil

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angažmá Carla Ancelottiho v Mnichově sice už skončilo před dvěma měsíci, dozvuky jeho působení se ovšem objevují doteď. Do svého bývalého kouče se nejnověji opřel Robert Lewandowski. Polský kanonýr v rozhovoru pro německý časopis SportBild nepřímo prohlásil, že na početné marodce, která Bayern momentálně trápí, má velký podíl právě italský kouč a jeho způsob vedení tréninků.



Bavorský velkoklub se po odvolání Ancelottiho vrátil na vítěznou vlnu. V lize lehce setřásl pětibodový náskok Dortmundu a sám se brzy postavil do čela ligové tabulky. O víkendu sice mnichovští poprvé v domácí soutěži prohráli, když podlehli Mönchengladbachu 1:2, stále mají však v čele Bundesligy tříbodový náskok.

Pod vedením staronového kouče Juppa Heynckese je navíc v týmu daleko lepší atmosféra, což potvrzují všechny klubové hvězdy v nejrůznějších rozhovorech. Jediné, co tak jednoho z hlavních kandidátů na vítězství v Lize mistrů trápí, je rozsáhlá marodka.

Dlouhodobě Bayernu chybí gólman Manuel Neuer, několikaměsíční pauza čeká též na španělského středopolaře Thiaga. Další jména? Müller, Robben, Alaba, Ribéry, James. Ne, tohle není základní sestava mnichovského celku. Jen seznam hráčů, na které se v nejbližších týdnech fanoušci na trávníku těšit nemohou.

SESTŘIH: Bayern - Augsburg 3:0. Další výhru mistra řídil Lewandowski
Video se připravuje ...

S možným vysvětlením neuvěřitelné marodky nyní přišel nejlepší střelec mužstva Robert Lewandowski. Ofenzivní klenot Bavorů pro německý SportBild velmi napřímo naznačil, že důvody pro současnou epidemii je třeba hledat ještě v době, kdy lavičce mnichovského klubu šéfoval právě Ancelotti.

„Když máte v týmu tolik zranění svalového typu, nemůžete se ohlížet na posledních pár týdnů. Musíte jít zpátky o dva nebo tři měsíce,“ prohlásil polský ostrostřelec, jenž v aktuální ligové sezoně nasázel už třináct branek.

Naráží přitom na jeden z hlavních důvodů, proč nebyli Ancelottiho svěřenci se svým koučem spokojeni - a proč nakonec přiměli vedení klubu, aby ostříleného italského stratéga odvolalo. Dle opor nebyly tréninkové jednotky pod zkušeným trenérem na úrovni, jaká by odpovídala špičkovému klubu.

SESTŘIH: Monchengladbach - Bayern 2:1. První prohra pod Heynckesem
Video se připravuje ...

Nizozemský křídelník Arjen Robben dokonce prohlásil, že lepší tréninky než on pod Ancelottim má i jeho syn v mládežnickému týmu. Nedostatečné tréninkové vytížení tak hráče vedlo k tomu, že si museli sami přidávat. „Když máte tak málo tréninku, tak musíte dělat něco navíc individuálně,“ líčil Lewandowski v rozhovoru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud