5. prosince 2017 • 04:50

Pavlenka drží krok s jedničkou Bayernu. Je nejlepší, tvrdí fanoušci

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bundeslize jsou na sestupové 17. příčce, mají mizernou produktivitu v útoku, ale na jednu věc mohou být v Brémách pyšní. Jiří Pavlenka. Česká posila ze Slavie si v zemi úřadujících mistrů světa rychle získala respekt. Bývalý hráč Slavie a Baníku Ostrava pravidelně vystupuje v přehledu nejlepších zákroků kola. Po sobotním vítězství nad Stuttgartem 1:0 tomu nebylo jinak.



86. minuta. Obránce Stuttgartu Holger Badstuber napřáhl a vyslal nepříjemnou skákavou ránu. Pavlenka ale zareagoval a skokem k tyči vyrazil míč mimo. Klíčová chvíle pro Brémy, které udržely těsnou výhru a také kontakt s ostatními týmy bojujícími o záchranu.

V sedmi zápasech, ve kterých jeho tým bodoval, udržel Pavlenka pět čistých kont. To ho řadí v bundesligových statistikách na úplnou špičku. Stejný počet nul v této sezoně mají další čtyři brankáři včetně Svena Ulreicha z vedoucího Bayernu Mnichov, který zaskakuje za zraněného Manuela Neuera a má tak o tři starty méně.

O dvě čistá konta méně má ale třeba Peter Gulacsi z průběžně druhého Lipska. Žádný kontrast, jak byste možná čekali vzhledem k postavení Brém v bundesligovém suterénu.

NEJ zákroky bundesligy: Pavlenka vychytal krásný volej, Bürki zachránil Dortmund
Video se připravuje ...

Fanouškovský web Brém Deich Stube k tomu má jasný komentář. „Jiří Pavlenka je nejlepší brankář v bundeslize,“ hlásil už před dvěma týdny. Také trenér Florian Kohfeldt také vyzdvihuje přínos jednoho ze svých tří českých fotbalistů. „Jsme moc, moc, moc, moc šťastní, že je Jiří s námi. Zatím má za sebou úžasnou sezonu. Je silný na čáře i v soubojích jeden na jednoho. A kromě toho je to příjemný chlap,“ vysekl mu poklonu před utkání v Lipsku.

Přitom po jeho letním přestupu ze Slavie se v německých médiích objevovaly názory, zda to je správný tah. „Teď už je jasné, že ano. Dobře investované tři miliony eur,“ referuje web Deich Stube.

Na vynikající brankářské statistiky nechce zatím brát ohled ani Pavlenka. „Trenér mi o nich říkal, protože já je nesleduji. Takže jsem za to trochu šťastný, ale radši bych byl za lepší umístění v tabulce,“ řekl Pavlenka klubovému webu. To s tím ale souvisí. V Brémách už mají po 14 kolech jasno, že k němu je může výrazně posunout právě český brankář.

SESTŘIH: Brémy - Stuttgart 1:0. Pavlenka vychytal nulu a slaví druhou výhru v sezoně
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud