15. ledna 2018 • 10:55

Pavlenka předvedl super zákrok. Bude těžké ho tu udržet, ví Gebre Selassie

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stává se z toho tradice. V každém bundesligovém kole se vyplatí sledovat, jakým parádním zákrokem Jiří Pavlenka pomůže Brémám. Skvělé výkony v první polovině sezony jej vynesly do bundesligového týmu podzimu, a v prvním jarním kole na ně plynule navázal. Perfektní zásah proti Andreji Kramaričovi z Hoffenheimu zachránil Werderu důležitý bod, samotnému českému brankáři opět vynesl místo v sestavě kola a nemalou porci chvály. Jeho spoluhráč z týmu i reprezentace, obránce Theo Gebre Selassie, si navíc myslí, že brémský klub bude mít v létě velký problém Pavlenku udržet.



Pětadvacetiletý brankář v souboji s o poháry bojujícím Hoffenheimem nestačil jen na jednu střelu, ve 39. minutě ho hlavou překonal Benjamin Hubner. Brémy podaly první argument k bodovému zisku půl hodiny před koncem, když po rohovém kopu překonal Olivera Baumanna Theodor Gebre Selassie jako jeden ze tří Čechů v zápase.

Bod za remízu nakonec zachraňoval Pavlenka, jen dvě minuty po brance na 1:1 neuvěřitelným způsobem vychytal střelu chorvatského snajpra Andreje Kramariče z bezprostřední blízkosti.

NEJ zákroky bundesligy: Zázračný Pavlenka udržel remízu pro Brémy
Video se připravuje ...

Heroický výkon vynesl Pavlenkovi místo v bundesligovém týmu týdne i první příčku  v hitparádě zákroků 18. kola. Zásah z říše snů si nemohli vynachválit ani spoluhráči. „Byla to od něj neskutečná paráda. Jsme rádi, že máme v bráně zrovna jeho,“ rozplýval se rakouský středopolař Florian Kainz.

„Hoffenheim mohl hned po našem vyrovnávacím gólu skórovat, ale Pavlas předvedl něco neuvěřitelného,“ přihodil kapitán Zlatko Junuzovič. Mladý talent Maximilian Eggenstein jen žasl:  „Nemám nejmenší tušení, jak to chytil.“

NEJ tým kola v bundesligy: Šikula James i Pavlenka s Gebre Selassiem
Video se připravuje ...

Pavlenka přišel do Brém v létě ze Slavie, smouvu má až do roku 2020, přesto se ale množí názory (či snad obavy), že Werder může brzy svými kvalitami přerůst.  „Uvidíme, jestli ho v létě udržíme, když bude dál takhle chytat,“ zauvažoval Theodor Gebre Selassie pro Bild.

O tom ale Frank Baumann, bývalý záložník a momentálně sportovní ředitel Brém, nechce ani slyšet. „Nemyslím si, že nás Jiří opustí po pouhém roce. Potřebujeme se ustálit především na pozici brankáře,“ vyjádřil se 42letý funkcionář.

I on ale pro svého gólmana číslo jedna našel jen slova chvály. "Daří se mu u nás až extrémně dobře. Podle mě patří v této sezoně mezi nejlepší brankáře ligy," poklonil se pětadvacetiletému reprezentantovi.

Brémy jsou sice kvůli špatnému vstupu do sezony stále v pásmu sestupu, klidné vody středu tabulky ale mají na dosah ruky. I díky tomu, že v bráně mají jednu z nejspolehlivějších jedniček, která v nejvyšší německé soutěži působí.

SESTŘIH: Brémy - Hoffenheim 1:1. Trefil se Gebre Selassie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud