28. ledna 2018 • 11:46

Brankář Dortmundu vůči fanouškům: Bylo by lepší, kdyby zůstali doma

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Dortmundu to po další ztrátě vře. Na stadionu s nejvyšší průměrnou návštěvností v bundeslize, fanoušci při sobotní remíze ve 20. kole 2:2 s Freiburgem pískali na vlastní tým. To se nelíbilo brankáři Romanu Bürkimu, který se pustil do ostré kritiky. Reakci publika naopak obhajoval sportovní ředitel Borussie Michael Zorc.



Na Kagawův gól z deváté minuty zareagoval dvěma trefami Petersen, v 93. minutě ale rozhodl o dělbě bodů Toljan. Dortmund sice drží neporazitelnost proti Freiburgu už 14 utkání, ale v tabulce se propadli až na páté místo.

Gólman Borussie Roman Bürki po zápase zkritizoval část fanoušků. "Jižní tribuna nás vždy podporuje," ocenil pouze část stadionu, kde jsou místa na stání. "Lidé ve východní a západní části přijdou na stadion, aby vybučeli svůj tým. Z těchto míst neslyším žádnou podporu. Bylo by lepší, kdyby zůstali doma. Posuneme balon dozadu a začne pískot. Jsou to lidi bez povědomí o fotbale. Možná nemají nic lepšího na práci," řekl.

Jinak vnímá současnou atmosféru na Vestfálském stadionu sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc. "Bürkiho vyjádření je mylné a nevhodné. Hráči by se měli podívat na celý zápas a dalo by jim hodně práce, aby sami na sebe nepískali," zastal se pískajících fanoušků. "Všechno bylo v mezích," ubezpečil.

Kromě současného postavení v tabulce je pro Dortmund výmluvná i 19bodová ztráta na vedoucí Bayern. Zvlášť poté, co v úvodu sezony nad současným lídrem tabulky měl dokonce pětibodový náskok.

SESTŘIH: Dortmund - Freiburg 2:2. Domácí zachránili bod v závěru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud