7. února 2018 • 19:10

Šéf Dortmundu varuje hráče: Další Aubameyangy trpět nebudeme

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aubameyang je pryč, podobný případ se už ale opakovat nebude. Takový vzkaz vyslal fotbalistům Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke. Klubový šéf se v rozhovoru pro německý deník vyjádřil jasně: Kdo by si chtěl přestup na věhlasnější adresu vytrucovat stejně jako gabonský kanonýr, nepochodí a stráví zbytek angažmá v BVB na tribuně.



Přestupová sága je u konce, Pierre-Emerick Aubameyang už střílí góly v dresu Arsenalu. Jeho odchod z Vestfálska však rozhodně neproběhl v klidu a míru, což potvrzuje aktuální prohlášení bosse „žlutočerných“ Watzkeho.

Populární forvard si chtěl odchod z Dortmundu vynutit a touhu po změně působiště dával delší dobu hodně najevo. Navázal tím na Ousmana Dembelého, jenž se v létě loňského roku choval obdobně a i jeho přestup do Barcelony provázely spory s vedením klubu.

S tím už ale má být konec. Po těchto dvou kauzách, kdy v obou případech museli být hráči dočasně vyřazeni z kádru, dal šéf Borussie jasně najevo, že se klub od nespokojených fotbalistů vydírat nenechá a v případě hráčského trucování podnikne rázné kroky.

SESTŘIH: Kolín - Dortmund 2:3. Hostující posila Batshuayi při premiéře zářila
Video se připravuje ...

„Mužstvu jsem řekl, že další hráč, který se bude chovat obdobným způsobem, absolutně ničeho nedosáhne. Naopak se dostane do pořádných problémů. Další fotbalista, kdo se nás bude snažit dostat pod tlak tím, že se na hřišti nebude snažit a nebo dokonce začne stávkovat, se ocitne na tribuně,“ líčil Watzke v rozhovoru pro Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Všichni o tom vědí a teď už je to i naše veřejné prohlášení. Po tom, k čemu došlo s Dembelém a Aubameyangem, budeme teď mnohem více upřednostňovat zájmy klubu. Potřebujeme v našem kádru zavést lepší strukturu,“ doplnil 58letý člen vedení Borussie.

Watzke si zároveň posteskl, že charakter současného týmu se ani zdaleka neblíží mužstvu z mistrovských sezon 2011 a 2012, kdy Dortmund pod vedením Jürgena Kloppa svým fotbalem bavil Evropu.

„Tým, který tehdy vyhrál ligu, určitě nebyl tak dobrý jako ten dnešní. Měli ale tu nejlepší mentalitu, jakou si dovedete představit,“ vysvětloval zkušený funkcionář.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud