20. února 2018 • 10:42

Bundesliga v pondělí?! To už je moc. Fanoušci Frankfurtu protestovali

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci německé bundesligy jsou dlouhá léta zvyklí, že ve společnosti svých milovaných klubů mohou trávit víkendové večery. Teď si ale budou muset zvykat na novinku - šlágr kola Frankfurt - Lipsko byl prvním ze zatím pěti mačů, který se odehrál v pondělí. Domácím fandům se neatraktivní termín ani za mák nelíbil, a dali to naprosto jasně vědět. Choreem i tenisovými míčky, kterými pokryli hřiště.



V sázce bylo hodně. Domácí Frankfurt se v případě výhry mohl posunout na třetí místo, Lipsko dokonce na druhé. Zápas nakonec zvládli lépe první jmenovaní, po brzkém gólu Jeana Kevina Augustina dokázali díky dvěma rychlým brankám Timothyho Chandlera a Kevina Prince Boatenga otočit skóre a brali všechny body. Po zápase se ale víc mluvilo o fanoušcích Eintrachtu než o srdnatém výkonu jejich oblíbenců.

Skalní příznivci "Orlů" zdrželi výkop druhého poločasu, když hřiště zaházeli stovkami tenisových míčků. Branku Lipska, kterou střežil maďarský gólman Peter Gulácsi, navíc pokryli toaletním papírem. Zástupci klubu ale nejspíš o protestu věděli, hned jak dopadly první míčky, vběhlo na hřiště několik pomocníků, kteří se pustili do uklízení.

Fanoušci Eintrachtu doplnili své počínání ještě choreem s několika vzkazy. Těmi protestovali proti rozhodnutí svazu, který pět bundesligových zápasů tohoto ročníku přesunul na fanouškům ne zrovna vonící pondělí. Zápas Frankfurt - Lipsko byl prvním z nich.

Výkop v pondělí o půl deváté večer evidentně neseděl ani některým hráčům, které ještě větší zdržení kvůli uklízení tenisáků ještě více naštvalo. "Jen jsme postávali na hřišti a mrzli, chtěli jsme hrát fotbal. Jasně, radši bych hrál v sobotu nebo neděli. Koneckonců, nese to i víc peněz pro celou ligu z televizních práv. Ale nevím, proč je někdo tak blbý, že musí na hřiště naházet osm milionů míčků," postěžoval si rakouský záložník ve službách Lipska Stefan Ilsanker.

K postoji fanoušků, kteří se závěrečným hvizdem zápasu spustili mohutný pískot, se připojily i skupiny příznivců jiných týmů. Někteří ultras Borussie Dortmund, která se příští pondělí střetne s Augsburgem, plánují zápas bojkotovat. Neočekává se ani to, že by dorazilo velké množství hostujících fandů.

"Je jedno, jestli jde o studenty, nebo pracující lidi. Pro mnoho fanoušků představuje pondělní návštěva stadionu nesplnitelný úkol. Fotbalová asociace jim musí dovolit možnost na stadion přijít, z respektu k fanouškovské kultuře," napsali zástupci dortmundského fanklubu v oficiálním vyjádření.

"Takovéhle události samozřejmě v bundesligových zápasech nechceme," prohlásil v rozhovoru pro německou verzi Eurosportu Axel Hellmann, člen představentstva frankfurtského klubu. "Tento protest byl ohlášený dopředu, tolerovali jsme ho, ale v budoucnu uděláme vše, abychom se něčemu podobnému vyhnuli," dodal. Zároveň vyzval bundesligové kluby k aktivní komunikaci s fanoušky, aby se podobné události příště nevymkly kontrole.

SESTŘIH: Frankfurt - Lipsko 2:1. Eintracht otočil během čtyř minut
Video se připravuje ...

NEJ zákroky bundesligy: Zazářil Hitz z Augsburgu, Casteels lapil penaltu
Video se připravuje ...

NEJ góly bundesligy: Reusova fantastická rána či Osakova bomba
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud