1. března 2018 • 04:58

Svalovec Wiese chválí Pavlenku: Je to můj nástupce, daří se mu skvěle

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brémy leží Jiřímu Pavlenkovi u nohou. Český gólman, který ještě v létě slavil český titul se Slavií, drží tamní Werder nad sestupovými vodami, o víkendu vychytal nulu v derby s Hamburkem (1:0). Bylo to už jeho sedmé čisté konto v sezoně, což je největší počet od sezony 2009/10. To do svých statistik zapsal 12 nul Tim Wiese, jedna z ikon klubu, toho času trénující na kariéru wrestlera. Šestatřicetiletý bývalý brankář svého českého nástupce pochválil, i když přiznal, že mu nejdříve nevěřil.



Hertha Berlín, Hannover, Freiburg, Stuttgart, Kolín a Hamburk - ten dokonce dvakrát. To jsou týmy, proti kterým Jiří Pavlenka zavřel svou branku a nedovolil jim skórovat. To je pro Werder velká jistota, kterou měl brémský klub v brance naposledy před 8 lety. To tři tyče hájil Tim Wiese.

Právě ten se i o Pavlenkovi rozpovídal pro dolnosaský deník Kreiszeitung. "Nejdřív jsem měl nějaké pochyby, ale daří se mu skvěle. Dá se říct, že to je můj plnohodnotný nástupce," řekl 36letý Wiese. "Ale je pořád mladý, chytá svou první sezonu v bundeslize. Musíí prokázat pravidelnou výkonnost."

Šestinásobný německý reprezentant prohlásil, že český gólman je dobrý brankář, ale ne "zabiják." Podle Wieseho je totiž důležité, aby hráč v této pozici měl dostatečné charisma a uměl si, lidově řečeno, otevřít pusu.

"Gólman je osamocený bojovník, musí být slyšet. Teď se řeší jen to, jestli umíte od brány přihrát na 20 metrů, ale důležité je i tohle," nechal se slyšet německý obr.

Trenérem brankářů Brém je Christian Vander, který právě Wiesemu před několika lety kryl záda. I jemu připisuje Tim kus zásluh za Pavlenkovy kvalitní výkony. "Nemůžu posoudit Christianovu každodenní práci, ale statistiky mluví jasně. Pavlenka je jeden z nejlepších brankářů v bundeslize. I když já na statistiky moc nekoukám, i malá domů se v nich počítá jako střela," řekl Wiese.

Wiese v posledních letech nabral několik kilogramů svalové hmoty a podepsal s největší wrestlingovou společností WWE, připravuje se tedy na kariéru zápasníka. I proto se jen zasmál, když se ho novináři z německého listu zeptali, zda by ve Werderu nechtěl trénovat brankáře právě on. "Christian se toho ode mě naučil tolik, že může učit gólmany sám. Co bych tam dělal já?" smál se Wiese.

NEJ zákroky bundesligy: Zázračný Pavlenka udržel remízu pro Brémy
Video se připravuje ...

NEJ zákroky bundesligy: Pavlenka bodoval pohotovou reakcí nohou
Video se připravuje ...
NEJ zákroky bundesligy: Pavlenka se vytáhl proti Kagawovi z Dortmundu
Video se připravuje ...
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud