19. března 2018 • 17:30

Bayern padl po 13 výhrách. Lipsko si zasloužilo vyhrát, chválil Heynckes

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Série je u konce. Od konce listopadu neznal mnichovský Bayern ligovou porážku. Ta přišla v neděli večer, když na německého giganta vyzráli „býci“ z Lipska. Svěřenci Ralpha Hasenhüttla dokázali otočit nepříznivé skóre a na domácí půdě zvítězili 2:1.



13 ligových zápasů a téměř 4 měsíce. Tak dlouho se příznivci „Die Roten“ mohli těšit z neporazitelnosti svého oblíbeného celku. Bayern pod staronovým koučem Juppem Heynckesem šlape a už během uplynulého víkendu si v případě vlastní výhry a příznivého souběhu dalších výsledků mohl zajistit šestý mistrovský titul v řadě. 

Nesplnil ovšem už základní předpoklad, když ambicióznímu týmu z Lipska podlehl 1:2. „Čelili jsme dnes výtečnému protivníkovi. To musíme uznat. My jsme navíc nehráli tak dobře jako v posledních týdnech. Lipsko si zasloužilo vyhrát,“ ocenil po utkání výkon soupeře Heynckes.

Gólman Sven Ulreich, jenž je při dlouhodobém zranění Manuela Neuera mužem číslo 1 v bavorském brankovišti, měl o důvodech klopýtnutí jasno. „Nemohli jsme se vůbec dostat do hry a zbytečně jsme ztráceli míč. Neměli jsme hru pod kontrolou. Lipsko dobře presovalo a my byli příliš pasivní,“ líčil německý brankář.

SESTŘIH: Lipsko - Bayern Mnichov 2:1. Bundesligový suverén padl po třinácti zápasech
Video se připravuje ...

Hosté z Mnichova do utkání vstoupili dobře, když od 12. minuty vedli, zbytek utkání ale patřil východoněmeckému celku. „Celý zápas jsme hráli dobře a měli jsme hodně šancí. Myslím, že jsme si vyhrát zasloužili a gólů jsme mohli nastřílet ještě víc,“ byl po duelu spokojený forvard domácích Yusuf Poulsen.

Co se týče hry o německý titul, nezměnila výhra Lipska nad Bayernem nic. Heynckesovi svěřenci dál bezpečně kráčejí za dalším vítězstvím v Bundeslize. Družina kouče Ralpha Hasenhüttla se ovšem ziskem tří cenných bodů přiblížila druhému místu, které obhajuje z minulé sezony. Na Schalke, které stříbrnou pozici nyní drží, ztrácejí Emile Forsberg a spol. šest bodů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud