23. března 2018 • 13:05

Fotbalista Bolt má smůlu. Šikovný, ale už se nezlepší, řekl kouč Dortmundu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osminásobný olympijský šampion Usain Bolt se na tréninku fotbalistů Borussie Dortmund neztratil. Slavný jamajský sprinter si s třetím týmem bundesligové tabulky zatrénoval poprvé ve čtvrtek ještě za zavřenými dveřmi a dnes už v přítomnosti médií a diváků při hře například jednomu ze soupeřů se štěstím prostrčil míč mezi nohama a dal takzvané jesle a posléze dokonce hlavou skóroval.



Na světového rekordmana, který loni ukončil atletickou kariéru, se do tréninkového centra Dortmundu přišlo podívat asi 1500 fanoušků. Někteří příznivci přinesli jamajské vlajky a jedenáctinásobného mistra světa hlasitě podporovali.

"Bylo to fajn, užil jsme si to. Všichni byli skvělí," citovala Bolta agentura AP. Bolt po konci atletické kariéry několikrát zopakoval, že by se nyní rád profesionálně věnoval fotbalu. Ve středu si v Basileji zahrál charitativní exhibici v malém fotbale, kde nastoupil vedle hvězd jako Diego Maradona, Patrick Kluivert, Roberto Carlos nebo Marco Materazzi.

Po utkání žertoval, že doufá, že příprava s Dortmundem mu pomůže ke smlouvě s Manchesterem United, který je jeho oblíbeným klubem. Trenér Borussie Peter Stöger si však myslí, že na profesionální kariéru ve fotbale je v Boltově případě už příliš pozdě.

"Usain je skvělý kluk, naprosto v pohodě. Myslím, že si to opravdu užil a splnil si u nás sen. Je ale ve věku, kdy už se nemůže nějak zásadně zlepšovat," uvedl rakouský kouč.

"Ano, je šikovný, fotbalu rozumí, ale má nedostatky v souhře s týmem," prohlásil.

Usain Bolt pomáhal v Dortmundu nosit branky. I když... všimněte si, že spíš symbolicky.
Usain Bolt pomáhal v Dortmundu nosit branky. I když... všimněte si, že spíš symbolicky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud