9. dubna 2018 • 22:30

SESTŘIHY: Dortmund smetl Stuttgart a nahání Schalke, Bayern má titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dortmundu porazili ve 29. kole německé ligy Stuttgart 3:0. Z třetího místa ztrácejí už jen bod na druhé Schalke, které je čeká v příštím kole. Stuttgart prohrál poprvé pod vedením trenéra Tayfuna Korkuta, z předchozích osmi zápasů jich pět vyhrál a ve třech remizoval. Bundesliga už zná také svého šampiona, protože svůj 28. mistrovský titul slaví Bayern, který má na čele tabulky náskok 20 bodů.



Dortmund - Stuttgart 3:0

Branky: 38. Pulisic, 48. Batshuayi, 59. Philipp

SESTŘIH: Dortmund - Stuttgart 3:0. Domácí po jasné výhře útočí na druhé Schalke
Video se připravuje ...

Jedinou střelu na branku v prvním poločase zaznamenal americký mladík Pulisic a otevřel z ní skóre, když dalekonosným pokusem, kterým se možná spíše snažil nalézt spoluhráče ve vápně, překonal gólmana Zielera. Pulisic má ve věku 19 let, šesti měsíců a 21 dní na kontě už devět bundesligových zásahů.

Krátce po změně stran zvýšil Batshuayi, jenž ve svých prvních devíti zápasech v německé lize nastřílel sedm branek. Stejný počin se v minulosti v dresu Borussie povedl pouze Manfredu Burgsmüllerovi. V 59. minutě se nadvakrát prosadil Philipp. Hostům nepomohl ani útočník Gómez, který v závěru trefil břevno.


Augsburg - Bayern Mnichov 1:4

Branky: 18. vlastní Süle - 32. Tolisso, 38. Rodríguez, 62. Robben, 87. Wagner

SESTŘIH: Augsburg - Bayern 1:4. Hosté si jasnou výhrou zajistili titul
Video se připravuje ...

Čerstvý mistr prohrával od 18. minuty po obrovské Boatengově chybě v rozehrávce. Ulreich unikajícího Córdovu sice vychytal, ale míč si následně nešťastně srazil do vlastní brány obránce Süle. Favorit vyrovnal po půlhodině hry, když Tolisso poslal Kimmichův centr hlavou do sítě.

Obrat dokonal v 38. minutě po chytrém Bernatově přiťuknutí patičkou Rodríguez. Kolumbijský záložník si připsal za posledních sedm ligových zápasů čtyři góly a šest asistencí. Na 3:1 zvýšil po změně stran 95. bundesligovým gólem Robben a skóre uzavřel tři minuty před koncem Wagner.

Bayern ovládl ligu pošesté za sebou a po vítězství v německém Superpoháru získal druhou trofej v sezoně. Navíc zůstává ve hře i v Německém poháru a v Lize mistrů, v níž po úterním vítězství 2:1 v Seville nakročil do semifinále.

Góly

Domácí: 18. Süle (vl.)

Hosté: 32. Tolisso, 38. James Rodríguez, 62. Robben, 87. Wagner

Sestavy

Domácí: Hitz – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) (89. Janker) – Ku, Gregoritsch (80. Morávek), Caiuby – Córdova (63. Richter).

Hosté: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Süle, Rafinha – Tolisso, Rudy, James Rodríguez (64. Javi Martínez) – Robben (C) (83. T. Müller), Wagner, Bernat (82. Ribéry).

Náhradníci

Domácí: Luthe, Heller, Parker, Morávek, Janker, Kačar, Richter

Hosté: Starke, Hummels, Alcântara, Ribéry, Martínez, Lewandowski, Müller

Karty

Domácí: Gregoritsch, R. Khedira, Baier

Rozhodčí

Schmidt – Assmuth, Gorniak

Stadion

WWK Arena, Augsburg

Lipsko - Leverkusen 1:4

Branky: 12. Sabitzer - 45. Havertz, 51. Brandt, 56. Retsos, 69. Volland

Fotbalisté Leverkusenu zvládli dohrávku 29. kola německé ligy a v důležitém souboji o pohárové příčky rozstříleli 4:1 Lipsko. Domácí sice vedli po brance Marcela Sabitzera, ale těsně před přestávkou vyrovnal Kai Havertz a ve druhém poločase o vítězství Bayeru rozhodli Julian Brandt, Panajotis Retsos a Kevin Volland.

Leverkusen se díky vítězství posunul na čtvrté místo, které zaručuje přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. Naopak pro Lipsko první prohra po čtyřech zápasech znamenala propad na šesté místo. Od dnešního soupeře ho dělí dva body a za pátým Frankfurtem zaostává jen o skóre.

SESTŘIH: Lipsko - Leverkusen 1:4. Bayer otočil duel během šesti minut
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17. Sabitzer

Hosté: 45. Havertz, 51. Brandt, 55. P. Retsos, 69. Volland

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Keïta (76. Ilsanker), Forsberg – Werner (70. Lookman), Y. Poulsen (56. Bruma).

Hosté: Leno – L. Bender (68. Jedvaj), Tah, S. Bender (C) (19. P. Retsos), Wendell (63. Henrichs) – Baumgartlinger, Aránguiz – Brandt, Havertz, Bailey – Volland.

Náhradníci

Domácí: Augustin, Demme, Ilsanker, Konaté, Mvogo, Lookman, Bruma

Hosté: Bellarabi, Henrichs, Jedvaj, Kießling, Özcan, Kohr, Retsos

Rozhodčí

Atytekin – Dietz, Beitinger

Stadion

Red Bull Arena (Leipzig)

Freiburg - Wolfsburg 0:2

Branky: 2. a 83. Didavi

SESTŘIH: Freiburg - Wolfsburg 0:2. Klíčové body o záchranu získali hosté
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 2. Didavi, 83. Didavi

Sestavy

Domácí: Schwolow – Koch, Gulde, Söyüncü (85. Schuster) – Stenzel, Sierro (81. Kapustka), Höfler, Günter – Haberer, Kath (74. Kleindienst) – Petersen.

Hosté: Casteels – Verhaegh, Jaeckel, Knoche, William – Didavi, Camacho, Arnold – Malli (90+7. Steffen), Dimata (74. Origi), Brekalo (90+5. Bazoer).

Náhradníci

Domácí: Kempf, Kleindienst, Kapustka, Schuster, Gikiewicz, Kübler, Kammerbauer

Hosté: Origi, Bazoer, Steffen, Grün, Osimhen, Rexhbecaj, Franke

Karty

Hosté: William

Rozhodčí

Stegemann – Emmer, Pickel

Stadion

Schwarzwald-Stadion, Freiburg


Kolín nad Rýnem - Mohuč 1:1

Branky: 7. Hector - 50. De Blasis 

SESTŘIH: Kolín - Mohuč 1:1. Záchranářská bitva vítěze nepoznala
Video se připravuje ...

Důležitý záchranářský souboj mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí skončil nerozhodně 1:1. Domácí Kolín vedl od 7. minuty po gólu Hectora, v 50. minutě ale vyrovnal De Blasis. Kolín tak ztrácí na barážovou 16. příčku, kterou hají právě Mohuč, nadále šest bodů.

Góly

Domácí: 7. Hector

Hosté: 50. De Blasis

Sestavy

Domácí: T. Horn – Klünter (79. J. Córdoba), Meré, Heintz, Hector (C) – Clemens, Koziello (74. S. Özcan), Höger, Bittencourt – Osako (69. C. Pizarro), Terodde.

Hosté: Adler (C) – Brosinski (83. Onisiwo), Hack, Balogun, Donati – Latza, Gbamin, Serdar – De Blasis, Berggreen (69. Quaison), Öztunali (88. Ujah).

Náhradníci

Domácí: Zoller, Córdoba, Pizarro, Kessler, Lehmann, Özcan, Sörensen

Hosté: de Jong, Holtmann, Maxim, Müller, Onisiwo, Quaison, Ujah

Karty

Domácí: Klünter, Koziello, Clemens, S. Özcan

Hosté: Balogun, Serdar, Latza, Donati, Donati

Rozhodčí

Stadion


Mönchengladbach - Hertha Berlín 2:1

Branky: 75. a 78. z pen. T. Hazard - 40. Kalou

SESTŘIH: Mönchengladbach - Hertha 2:1. Daridův tým zničil dvěma góly Hazard
Video se připravuje ...

Hertha Berlín se ujala vedení na hřišti Mönchengladbachu ve 40. minutě po gólu Kaloua, domácí hráči ale utkání po přestávce otočili. Dvěma brankami se blýskl střídající Thorgan Hazard. Belgický křídelník nejprve v 75. minutě pohotově usměrnil do sítě míč propadlý na zadní tyč a o čtyři minuty později rozhodl z pokutového kopu.

Borussia se vítězstvím přiblížila z osmého místa pohárovým příčkám na rozdíl pěti bodů. Hertha, v jejímž dresu odehrál 80 minut český reprezentant Vladimír Darida, je na desáté pozici.

Góly

Domácí: 77. T. Hazard, 81. T. Hazard

Hosté: 42. Kalou

Sestavy

Domácí: Sommer – Ginter, Vestergaard, Elvedi – Herrmann (83. J. Hofmann), Cuisance (71. Drmić), Kramer, Zakaria (46. T. Hazard), Wendt – Stindl, Raffael.

Hosté: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Maier (86. Ibišević), Lustenberger – Lazaro, Darida (82. Duda), Kalou (82. Esswein) – Selke.

Náhradníci

Domácí: Sippel, Hazard, Traoré, Drmić, Bénes, Hofmann, Jantschke

Hosté: Kraft, Pekarík, Skjelbred, Esswein, Duda, Ibišević, Torunarigha

Karty

Domácí: Stindl

Hosté: Selke, Lustenberger

Rozhodčí

Steinhausová – Aarnink, Stein

Stadion

Borussia-Park, Mönchengladbach


Hannover - Brémy 2:1

Branky: 17. Harnik, 42. Klaus - 74. Belfodil

SESTŘIH: Hannover - Brémy 2:1. Hosté snížili ve druhé půli, srovnat už nedokázali
Video se připravuje ...

Pětizápasová série bez porážky fotbalistů Brém skončila v předehrávce 29. kola bundesligy v Hannoveru, kde Werder v sestavě s Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem prohrál 1:2. Brémy tak zůstaly v tabulce dvanácté, jejich dnešní přemožitel se k nim přiblížil na rozdíl bodu.Týmy šly do severoněmeckého derby v odlišném rozpoložení. Zatímco Werder z uplynulých pěti duelů získal 13 bodů, Hannover všech pět utkání prohrál. Úvodní půle však patřila právě domácím. Jako první překonal Pavlenku zblízka rakouský útočník Martin Harnik a vedení Hannoveru pojistil tři minuty před přestávkou Felix Klaus. Za hosty už jen snížil v 74. minutě Alžířan Išak Balfúdíl.

Góly

Domácí: 17. Harnik, 42. Klaus

Hosté: 74. Belfodil

Sestavy

Domácí: Tschauner (C) – Sorg, Sané, Elez (86. Schwegler), Albornoz – Bebou (90+2. Karaman), Bakalorz, Fossum, Klaus (90+3. Sarenren-Bazee) – Harnik, Füllkrug.

Hosté: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Langkamp, Friedl – M. Eggestein (82. Rašica), Bargfrede (88. J. Eggestein), Delaney – Belfodil, M. Kruse (C), Kainz (46. Junuzović).

Náhradníci

Domácí: Korb, Ostrzolek, Esser, Mania, Karaman, Schwegler, Sarenren-Bazee

Hosté: Drobný, Caldirola, Bauer, Rašica, Junuzović, Gondorf, Eggestein

Karty

Domácí: Füllkrug

Hosté: Langkamp, Junuzović

Rozhodčí

Welz – Foltyn, Thomsen

Stadion

HDI-Arena. Hannover


Hamburk - Schalke 3:2

Branky: 17. Kostič, 52. Holtby, 84. Hunt - 10. Naldo, 63. Burgstaller

SESTŘIH: Hamburk - Schalke 3:2. Domácí zaskočili druhý tým tabulky
Video se připravuje ...

Hamburk porazil druhé Schalke 3:2 a odpoutal se z posledního místa tabulky. Navíc přerušil sérii 15 zápasů bez výhry, naposledy porazil 26. listopadu Hoffenheim.

Celek z Gelsenkirchenu sice šel v 10. minutě po hlavičce Nalda do vedení, ale vzápětí vyrovnal Kostič a v 52. minutě dotlačil do branky míč Holtby. Druhý tým tabulky srovnal krok po úspěšné dorážce Burgstallera, ale cenné tři body domácím nakonec šest minut před koncem vystřelil ranou z dvaceti metrů Hunt.

Schalke prohrálo po šesti výhrách v řadě. Hamburk se přiblížil baráži na rozdíl pěti bodů.

Góly

Domácí: 18. Kostić, 52. Holtby, 84. Hunt

Hosté: 10. Naldo, 64. Burgstaller

Sestavy

Domácí: Pollersbeck – Santos, van Drongelen, Papadopoulos, Sakaj – Steinmann (74. Ekdal) – Ito, Holtby, Hunt, Kostić (77. Jatta) – Waldschmidt (79. Arp).

Hosté: Fährmann – Nastasić (76. Bentaleb), Naldo, Stambouli – D. Caligiuri, Harit, Meyer (46. McKennie), Goretzka, Kehrer – Embolo (46. Di Santo), Burgstaller.

Náhradníci

Domácí: Mathenia, Ambrosius, Arp, Diekmeier, Ekdal, Jatta, Gouaida

Hosté: Nübel, Di Santo, Bentaleb, McKennie, Konopljanka, Schöpf, Pjaca

Karty

Domácí: Papadopoulos, Steinmann

Hosté: Nastasić, Burgstaller

Rozhodčí

Dingert C. (Ger)

Stadion

Volksparkstadion (Hamburg)

Návštěva

54 137 diváků

Frankuft - Hoffenheim 1:1

Branky: 49. Jovič - 56. Gnabry

SESTŘIH: Frankfurt - Hoffenheim 1:1. Kadeřábkův tým má poháry na dosah
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 49. Jović

Hosté: 56. Gnabry

Sestavy

Domácí: Hradecky – D. Abraham, Hasebe, Russ (67. Falette) – de Guzmán – D. da Costa, Willems, Fabián – K-P. Boateng (C) (61. Gaćinović), M. Wolf, Jović (55. Haller).

Hosté: Baumann – Akpoguma, Nordtveit, Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Rupp (53. Demirbay), N. Schulz (C) – Kramarić (57. Amiri), Uth, Gnabry (83. Szalai).

Náhradníci

Domácí: Falette, Fernandes, Haller, Gaćinović, Chandler, Barkok, Zimmermann

Hosté: Polanski, Demirbay, Zuber, Amiri, Hoogma, Szalai, Kobel

Karty

Hosté: Uth, Hübner

Rozhodčí

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt


Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud